Perele: recomandări terapeutice
Aromate şi zemoase, perele sunt extrem de bogate în principii bioactive ce hrănesc şi sunt benefice întregului organism. Ce conţin mai exact perele şi cum putem beneficia de propietăţile acestor delicioase fructe de toamnă, precizează doamna Livia Nena, biolog cu specializare în nutriție.
06 Septembrie 2016, 12:16
Livia Nena, biolog–nutriționist: Perele conţin apă cam 8%, conţin tanin, pectine, celuloză, minerale şi oligoelemente, cum ar fi: zinc, cupru, fier, mangan, iod, precum şi vitaminele A, B şi C.
Datorită conţinutului, ele sunt indicate în tot soiul de afecţiuni, dar o să subliniez faptul că principalele proprietăţi ale perelor sunt cele diuretice, laxative, remineralizante, nutritive şi astringente. Ele pot fi întrebuinţate în tratarea diferitelor afecţiuni, cum ar fi cele renale, bolile cardiovasculare, precum şi în prevenirea unor probleme ce apar din cauza unui sistem imunitar scăzut (ridică foarte mult sistemul imunitar). Prin urmare, beneficiile perelor sunt următoare:
Combat efectele stresului;
Efect revigorant în cazul asteniilor;
Indicate în tratamentul gutei, artritei şi reumatismului;
Grăbesc vindicarea acneei;
Înlătură oboseala şi surmenajul;
Stimulează formarea globulelor roşii. Prin urmare, sunt foart e bune în cazul anemiilor;
Sporesc capacitatea de produceer a celulelor cu rol imunitar. Persoanele care au un sistem imunitar scăzut pot beneficia în urma unor cure cu pere.
Ameliorează stările febrile;
Grăbesc vindecarea litiazei renale;
Sunt bune în profilaxia infecţiilor urinare recidivante;
Calmează tusea;
Ajută la buna funcţionare a glandei tiroide;