Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prevenire cancer. Consumul de cartofi reduce riscul de apariţie a cancerului gastric

Cancerul gastric începe atunci când celulele canceroase se formează în mucoasa interioară a stomacului. Aceste celule pot deveni o tumoare. Cancerul gastricc are tendința să se dezvolte lent de-a lungul mai multor ani. Înainte de a se dezvolta, modificările pre-canceroase apar adesea în interiorul căptușelii interioare (mucoasei) stomacului.

28 Iunie 2017, 11:31

Aceste modificări precoce provoacă rareori simptome și, prin urmare, deseori sunt nedetectate.

Cancerul începe când celulele din organism încep să scape de sub control. Celulele din aproape orice parte a corpului pot provoca cancer și se pot răspândi în alte zone ale corpului.

Oamenii de stiintă nu stiu exact ceea ce face ca celulele canceroase să inceapă sa se dezvolte in stomac. Au aflat in schimb care sunt cauzele aparitiei bolii. Una dintre ele este infecția cu o bacterie comună, H. pylori, care cauzează ulcere.

De asemenea, inflamația în intestine numită gastrită sau anemia de lungă durată, poate creste riscul de a dezvolta cancer.

Alte lucruri care joacă un rol în creșterea riscului includ fumat, obezitate, dieta bogata in alimente afumate, murate sau sărate, genetică, expunerea la azbest. (PM)

Prevenire cancer. Consumul de cartofi reduce riscul de apariţie a cancerului gastric

Potrivit cercetătorilor chinezi, care au efectuat recent un studiu, includerea în dietă a unor cantităţi importante de legume cum ar fi conopida, cartoful şi ceapa reduce riscul de apariţie a cancerului gastric.

De asemenea, apariţia cancerului la ficat poate fi prevenită consumând destul de des varză albă şi varză de Bruxelles, precum şi ţelină. Toate aceste legume conţin o cantitate mare de vitamina C, care este un important antioxidant.

Vitamina C este unul din micronutrienţii esenţiali pentru organismul uman, având rol antioxidant, intervenind în catalizarea reacţiilor chimice.

Cercetătorii chinezi au reamintit faptul că sarea, alcoolul şi conservele cresc riscul de apariţie a cancerului gastric. Puteţi reduce riscul de cancer la stomac, renunţând la fumat şi prin limitarea alcoolului.

Sursa: rador.ro

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană