Rețeta simplă a mierii de păpădie
E plin câmpul de păpădii așa încât, dacă nu știți rețeta mierii de păpădie, aflați-o de la noi.
07 Iunie 2021, 08:15
Adună circa 100 grame de flori de păpădie, le speli foarte bine sub un jet de apă rece și după aceea, lasă-le la uscat pe un prosop de hârtie. Astfel, te asiguri că acestea se vor usca si că nu vor avea insecte la interior.
Poți să sari peste spălat, mai ales daca o să culegi florile dintr-un mediu curat, cum ar fi în apropierea unei păduri. Astfel, te asiguri că mai salvezi din polenul florilor, care este benefic pentru sistemul imunitar, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.
Colectează apoi petalele, deoarece baza aceea verde este plina de un lichid alb, puțin amar, apoi, pentru o porție e nevoie de: 100 grame flori de păpădie, 1 kg zahăr și o lămâie.
Pune petalele într-o oală, peste care adaugi un litru de apă. Pune oala pe foc și las-o să dea în clocot pentru aproximativ 30 de secunde. Dupa aceea, ia-o de pe foc, acoper-o și las-o să stea așa peste noapte.
De preferat , într-un loc răcoros sau să o pui la frigider.
A doua zi, trebuie să strecori conținutul, printr-un tifon, cu ajutorul căruia să presezi si să scoți cât mai multă apă din petale
Lichidul pe care l-ai obținut se pune într-o oală peste care se mai adaugă un kilogram de zahăr alb sau zahăr brun. Poți adăuga și puțină miere, dar neapărat adaugă și sucul de la o lămâie, deoarece acesta previne cristalizarea si dă un gust acrișor.
Oala se pune la foc mic și , ocazional trebuie sa amesteci conținutul. După aproximativ o oră, siropul ar trebui sa fie gata. Dacă vrei să obții un sirop de păpădie cu o consistență mai mare, atunci trebuie să îl lași pe foc mai mult.
După ce acesta s-a răcit un pic, pune-l într-un borcan sau sticlă, iar după aceea depozitează-l în frigider.