Rețete de sucuri pentru scăderea tensiunii arteriale
Sucurile naturale sunt benefice pentru scăderea tensiunii arteriale. Descoperiti cateva retete de sucuri delicioase pe care le puteti face la domiciliu si care va vor fi de mare ajutor.
09 Iulie 2015, 08:12
Tensiunea arteriala este presiunea exercitata atunci cand curge sangele nostru prin peretii arterelor. Pe baza valorilor tensiunii arteriale, trebuie sa faceti diferenta intre doua componente: sistolica si diastolică.
Desi presiunea sistolica este una care reflecta contractiile inimii, presiunea diastolica indica presiunea minima constanta care este prezenta in arterele noastre si intr-un sens reflecta relaxarea inimii.
Exista diferite cauze care influenteaza tensiunea arteriala sa creasca.
Aceasta este o afectiune grava, care poate duce la insuficienta renala, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau boli cardiace, mai ales daca este sustinuta in timp (prin urmare, este esential sa se masoare tensiunea regulat, deoarece in cele mai multe cazuri nu cauzeaza nici un simptom).
De exemplu, creste influenta excesului de greutate si obezitatea, diabetul, sau hipertiroidismul.
Desi este adevarat ca in majoritatea cazurilor presiunea nu poate fi vindecata, ea poate fi controlata. In plus fata de tratamentul regulat prescris de medic, ati putea opta pentru unele retete cu ingrediente din bucatarie pentru a ajuta la gestionarea acesteia.
Suc de morcovi si usturoi
Ingrediente:
-1 catel de usturoi
-250 ml suc de morcovi
Pregatire:
Se spala si se curata cateii de usturoi, apoi se amesteca cu sucul de morcov.
Suc de morcovi si patrunjel
Ingrediente:
-1 sau 2 morcovi mari
-1 mic buchet patrunjel