SFATUL MEDICULUI. Germenii și vlăstarii din semințe ne apără de boli
Indiferent dacă adoptăm o alimentație crudă, normală sau vegetariană, germenii și vlăstarii sunt superalimente pe care le poate consuma oricine.
06 Noiembrie 2015, 04:39
Sunt alimente care nu ar trebui să lipsească din dietă, mai ales că ei pot fi crescuți în orice perioadă, printr-o simplă hidratare a unor semnițe, a unor nuci.
Practic, poți să îți fabrici singur, în casă, alimente cu proprietăți nutritive extraordinare. În momentul în care sămânța primește semnalul apei, primește semnalul de viață și începe să crească.
Dintr-o sămânță matură se va naște un prunc, ca un adolescent al plantei, dacă ar fi să comparăm cu vârstele omului. Ce este mai vivace, mai plin de energie decât un adolescent?
Pe acela ajungem noi să îl consumăm. Ne va aduce proprietăți de sute de ori mai mari față de o sămânță obișnuită. Cei mai puternici sunt germenii de broccoli, vlăstarii de floarea soarelui, de ceapă roșie, de ridiche roșie, pentru că, pe lângă faptul că te hrănesc, sunt și pro- tectori naturali împotriva bolilor.
Acești vlăstari stimulează imuni-tatea organismului, apără de bacterii și viruși și previn boli precum cancerul, diabetul, obezitatea, toate bolile metabolice.
Germenii și vlăstarii se pot consuma atât cât sunt de mărime mică, proaspăt germinați, cât și sub formă de plăntuțe între 2-14 cm. Puteți consuma atât rădăcinile, cât și plantele, dacă le-ați crescut fără pământ.