SUPERALIMENTUL care tratează insomnia. Află secretul unui somn bun
Secretul unui somn bun ar putea fi în fructul de kiwi. Consumul a două fructe cu o oră înainte de culcare îi ajută pe oameni să doarmă mai bine, spun oamenii de știință. Numeroase studii au arătat că fructele kiwi conțin mulți compuși utili din punct de vedere medical, dintre care antioxidanții și serotonina pot fi benefici în tratamentul tulburărilor de somn.
16 Mai 2017, 08:10
Consumul de kiwi poate îmbunătăți debutul somnului, durata și eficiența la adulții cu tulburări de somn raportate de sine.
Kiwi este o prezență standard în salata de fructe. Încărcat cu vitamina C, kiwi are proprietăți antioxidante puternice, care ajută la creșterea funcției sistemului imunitar și îmbunătățesc protecția și reparația celulelor.
Studiile arată un posibil ajutor pentru sănătatea inimii și funcția respiratorie. Cercetările sugerează că kiwi este benefic pentru copiii cu probleme respiratorii.
Cu toate aceste beneficii, nu este deloc surprinzător faptul că kiwi găsește adesea un loc pe listele de "super-alimente", adică acele alimente care au cel mai puternic conținut nutrițional și protejează sănătatea.
De asemenea, adăugarea fructelor de kiwi in dieta de zi cu zi a fost legată de imbunatatiri substantiale in ceea ce priveste calitatea somnului. (PM)
SUPERALIMENTUL care tratează insomnia. Află secretul unui somn bun
Concret, consumul a două fructe de kiwi consumate cu circa o oră înainte de a merge la culcare acţionează asupra organismului ca un somnifer. Fructul exotic accelerează senzaţia de somn, iar oamenii de știință încă nu au găsit motivul acțiunii sale.
Ei sugerează că fructele de kiwi influenţează nivelurile de antioxidanţi şi serotonină din corpul uman. Specialiștii de la Taipei Medical University au efectuat experimente cu participarea a 24 de voluntari care au mâncat kiwi înainte de culcare.
Astfel s-a constatat că oamenii adormeau mai repede (perioada de timp în care se instala somnul de când puneau capul pe pernă a scăzut cu 35,4%), dormeau mai bine, calitatea somnului lor s-a îmbunătăţit, eficienţa somnului (măsurarea timpului petrecut dormind în comparaţie cu timpul total petrecut în pat) a crescut, ei dormind mai mult cu 13%.