Tărâţele de grâu – un remediu ieftin şi eficient pentru echilibrarea organismului
Ieftine şi la îndemâna oricui, tărâţele de grâu sunt unul dintre cele mai importante “medicamente” ale naturii, cu rezultate uimitoare într-o mulţime de boli.
23 Iulie 2015, 05:02
Cea mai importantă parte a bobului de grâu se află în învelişul lui, care se regăseşte integral în tărâţe, dar nu şi în făina cernută pe care o consumăm. Lista afecţiunilor în care se recomandă administrarea tărâţelor de grâu este mare, ele având proprietatea de a readuce echilibrul organismului atunci când acesta este dereglat.
Proprietăţi medicinale Foarte bogate în grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), în aminoacizi şi minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.), tărâţele de grâu au numeroase proprietăţi medicinale: reglează digestia, sunt emoliente, în special pentru stomac şi intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general.
Se indică în următoarele afecţiuni: demineralizare, afecţiuni endocrine (reglează glandele datorită conţinutului mare în minerale, aminoacizi şi vitamine), afecţiuni ale ovarelor, afecţiunile prostatei, ale sânilor, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze diferite, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afecţiuni neuro-musculare, afecţiuni neurologice, afecţiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afecţiuni cardiace, ateroscleroză, afecţiuni digestive, ale ficatului, colită, constipaţie cronică, dispepsie, dureri epigastrice, hemoroizi, meteorism, adenom de prostată, fibrom uterin, impotenţă sexuală, prostatită, sterilitate, afecţiuni renale, cistită, retenţie urinară, laringită, rahitism, depresie nervoasă, nevroze, psihastenie, sarcină, tumori cu diferite localizări, reumatism, afecţiuni degenerative, convalescenţă, majoritatea afecţiunilor care sunt denumite cu “hipo” sau “hiper”, pentru că tărâţele contribuie la reglarea întregului organism.
Preparate din tărâţe de grâu Înainte de a fi consumate, e bine ca tărâţele să fie cât mai fin mărunţite, pentru a fi asimilate mai uşor de organism. Pentru aceasta, se vor măcina din nou, cu ajutorul râşniţei de cafea. Pulberea de tărâţe – se adaugă câte 1-2 linguri la mâncare, de 3-5 ori pe zi.