Tărâțele de psyllium: beneficii și proprietăți
Psyllium este o plantă din familia patlaginei cu denumirea științifică Plantago Psyllium. Originar din regiunea Pakistanului, psyllium are o lunga traditie in medicina homeopata, fiind utilizat in diverse tratamente in SUA, Europa, India si China. In anii '90 i-au fost recunoscute oficial proprietatile tamaduitoare, astfel incat s-a oficializat utilizarea taratelor de psyllium si in medicina alopata. Astazi, psyllium creste in mod deosebit in nordul Africii si sudul Europei (Franta, Spania).
06 Iulie 2015, 07:26
5 beneficii ale taratelor de psyllium
Taratele de Psyllium, indiferent de reteta folosita, au un rol important in mentinerea sanatatii organismului:
1. Au un rol important in echilibrarea si normalizarea sistemului digestiv.
2. Sunt recomandate in dietele de slabire sau de mentinere a greutatii, fiind bogate in fibre si satioase.
3. Detoxifica organismul, deoarece calitatile lor nutritive le recomanda ca pe adevarate ”aspiratoare” de impuritati si toxine din organism.
4. Ajuta la scaderea colesterolului.
5. Incetinesc trecerea zaharului in sange, scazand glicemia.
4 proprietati ale taratelor de psyllium
1. Taratele de psyllium reprezinta o sursa foarte bogata de substante nutritive.
2. Au in compozitie acizi grasi esentiali, cum ar fi Omega 3 si Omega 6.
3. Contin vitamine benefice organismului, cum ar fi vitamina C si complexul de vitamine B.
4. Mineralele din taratele de psyllium (potasiu, magneziu, zinc) intregesc cu succes o planta-medicament, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio dieta.
Reteta din tarate de psyllium: Painici din tarate de ovaz si psyllium
Painicile din tarate de ovaz si psyllium pot reprezenta o sursa excelenta de energie si de sanatate.
Ingrediente: 4 oua, 1 lingura branza de vaci, 2 linguri iaurt, bicarbonat, tarate de ovaz Pirifan, tarate de psyllium Pirifan, un varf de cutit sare, lamaie