Te simţi în permanenţă obosit? Încearcă această băutură şi îţi vei recăpăta vitalitatea!
Preparatul Mipela este o băutură - aperitiv pe bază de miere de albine, descoperită de medicul Nicolae M. Mihăilescu, ale cărui remedii apicole au devenit celebre datorită eficacităţii lor.
24 Decembrie 2016, 09:45
Aperitivul este un adevărat remediu, care şi-a dovedit eficienţa în tratarea diferitelor tulburări hepatice colecistice (dichinezia biliară) şi a constipatiei rebele. Însa, cea mai cunoscută proprietate a acestuia constă în eliminarea stării generale de oboseală.
Mipela ajută digestia şi contribuie simţitor la mărirea poftei de mâncare. Preparatul este indicat, de asemenea, persoanelor care suferă de insuficienţă tiroidiană sau ovariană.
Băutură este contraindicată persoanelor cu alergie, diabet zaharat, obezitate avansată.
Pentru prepararea băuturii aveţi nevoie de:
-2 linguri de miere
-o linguriţă de suc de lămâie
-100-150 ml infuzie de pelin
Modul de preparare: se pun 200-250 ml de apă la fiert într-un ibric. Când apa începe să clocotescă, se ia de pe foc, se adaugă o lingură frunze de pelin, se acoperă cu capac şi se lasă să se răcorească. Se storc bine frunzele şi toată zeama strecurată se pune într-un pahar. Se adaugă mierea şi sucul de lămâie şi se amestecă până la omogenizare.
Mipela se poate păstra 2-6 ore la temperatura camerei sau maximum o săptămână la frigider. Se recomandă să se consume în timpul meselor principale sau imediat înaintea lor, câte 100-150 ml.