Tratamente naturiste. Rapița - Beneficii și utilizări
Rapița este o plantă cu flori galbene, oleaginoasă, cultivată pentru semințele ei bogate în ulei. Este prima plantă care se recoltează primăvară. Uleiul de rapiță este utilizat atât în alimentație, cât și în industrie.
24 Martie 2016, 05:15
Turtele de rapita, rezultate din procesare, au o buna valoare furajera. Rapita este insa si o excelenta planta melifera, putand asigura o productie de 50 kg de miere la hectar. Mierea de rapita este prima miere extrasa in anul apicol. De cand planta se foloseste la fabricarea biodieselului, a crescut interesul investitorilor si rapita se cultiva pe suprafete mai mari.
Cele mai importante culturi de rapita din Europa sunt in Franta si Germania.
Rapita aduce numeroase beneficii sanatatii noastre. Bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, dar si in grasimi monosaturate, uleiul de rapita ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, la reducerea hipertensiunii si la buna functionare a inimii si creierului.
Totodata, vindeca pacientii cu constipatie cronica, controleaza zaharul din sange si distruge parazitii intestinali. In plus, reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Datorita continutului sau de vitamina E, uleiul de rapita are proprietati antioxidante si de regenerare celulara. Mierea de rapita are puternica actiune antibacteriana, protejeaza ficatul si ajuta la tratarea bolilor de rinichi si stomac. De asemenea, are actiune sedativa si relaxanta.