Țuica fiartă, cel mai bun remediu natural. Ce afecțiuni tratează
Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.
18 Noiembrie 2018, 09:42
Alcoolul consumat în cantităţi moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar ţuică, băutură noastră naţională, este la îndemâna celor mai mulţi dintre noi.
Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni, cum ar fi gripa (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci, la oxigenarea sângelui.
Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 - 150 ml).
Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.
Există două metode de a fierbe ţuica:
- se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut.
- se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuica) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până da în clocot.
Sursa: stiripesurse.ro
Sursa Foto: divainbucatarie.ro