Tuturor ne place fasolea, dar nu știai ce poți trata cu ea. Îți vei schimba total părerea!
Știați că fasolea conține cele mai multe vitamine. Acestea sunt B6, B9, B1, B2, vitamina A, C, PP, este bogată în fier, magneziu, fosfor, zinc, seleniu și fibre. Exista peste 200 de specii de fasole – alba, neagrua, rosie, galbena, cu dungi si alele. Fasolea contine 25% din doza zilnica recomandata de acid folic. Cei care au probleme cu tensiunea arteriala ridicata pot consuma fasole neagra. Cercetatorii mexicani au descoperit ca aceasta contine proteine care actioneaza ca un antioxidant.
27 Mai 2016, 06:31
Fasolea reduce in plus glucoza, colesterolul si trigliceridele. Consumul de fasole monitorizeaza si reduce nivelul de zahar din sange, consolideaza articulatiile si are efect diuretic.
Fasolea este bogata in multe proteine - 23,3% si carbohidrati – 55,5%. Persoanele care sufera de probleme ale vezicii biliare ar trebui sa evite consumul de legume.
Leguminoasele trebuie sa fie bine gatite. Boaba de fasole are proprietati anti-inflamatorii si diuretice.