Uleiul de macadamia menține sănătatea inimii
Nucile macadamia sunt foarte populare, au o aromă deosebită și sunt bogate în nutrienți. Iar uleiul de macadamia extras din aceasta varietate are foarte multe beneficii pentru sanatate si frumusete. Compozitia de acizi grasi face ca uleiul sa fie perfect pentru gatit, fiind folosit in diverse retete. In acelasi timp, este compus din acid oleic (aproape 60%) si contine acid palmitoleic, dar si cantitati mai mici de acid linoleic.
17 Iulie 2015, 06:25
Desi sunt considerate ca fiind nesanatoase in general, anumite grasimi sunt necesare pentru a echilibra nivelul colesterolului si a asigura buna functionare a organismului. Uleiul de macadamia se gaseste pretutindeni in lume, iar la noi este disponibil in magazinele naturiste si online, desi nu este folosit la fel de frecvent ca alte uleiuri vegetale.
Uleiul de macadamia are o mireasma ce retine aroma nucilor. Este folosit in gastronomie, pentru prajirea alimentelor, dar si in industria cosmeticelor, in anumite produse pentru piele si par. Compozitia acidurilor este foarte stabila, motiv pentru care este un ingredient des intalnit in produsele cosmetice. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale uleiului de macadamia.
Uleiul de macadamia mentine sanatatea inimii
La fel ca orice ulei vegetal, cel de macadamia are un continut bogat de acizi grasi esentiali, fiind mai recomandat decat uleiul de masline, atat de apreciat si laudat. Trigliceridele din sange, ce pot ingreuna circulatia sangelui prin artere, cresc posibilitatea aparitiei aterosclerozei, infarctului si a unui accident vascular.
Acidul oleic care se regaseste in uleiul de macadamia (intr-o cantitate mai mare decat cea din uleiul de masline) este important pentru echilibrarea nivelului de colesterol si reducerea trigliceridelor din sange. In plus, prezenta de acizi grasi Omega 2 si Omega 6 fac acest ulei unul optim pentru organism, fiind o sursa substantiala.