Usturoiul, leac pentru tensiunea arterială
Usturoiul este un medicament natural de neprețuit, beneficile lui pentru sănătate acoperind aproape toată gama de afecțiuni. De departe cel mai puternic antibiotic natural, care nu crează dependență și nu are reacții adverse, acest condiment cu gust înțepător conține o substanță, numită alicină (responsabilă de mirosul specific) despre care, studii recente au stabilit că are efecte benefice asupra bolilor cardiace, în special în reglarea tensiunii arteriale.
26 Martie 2017, 13:59
Capacitatea usturoiului de a reduce semnificativ riscul de a suferi de hipertensiune este atribuită aceleași substanțe, alicina. Aceasta este eliberată atunci când usturoiul este pisat sau sfărâmat, de aceea este recomandat ca acesta să fie consumat în stare naturală, așa cum ni-l oferă pământul.
Un alt motiv pentru care usturoiul lucrează la prevenirea hipertensiunii arteriale este că acesta are capacitatea de a stimula hidrogenul sulfurat dar și producția de oxid nitric. Experții spun că acest lucru este bun la relaxarea vaselor de sânge.
Colesterolul mărit, o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai mulți oameni, poate duce la apariția unui atac cerebral ori a aterosclerozei, prin depunerea pe vasele de sânge și prin îngreunarea circulației sângelui. Datorită alicinei, substanță binecunoscută pentru calitatea de a dilata pereții vaselor de sânge, usturoiul previne accidentele vasculare cerebrale și reduce tensiunea din artere.
Pe de altă parte, fumătorii înraiți care consumă zilnic usturoi sunt mai puțin expuși riscului de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, tot alicina fiind aceea care înlătură o parte din efectele negative ale fumatului.