Vinul roşu le face bine diabeticilor
Un pahar de vin roşu la cină îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel).
28 Octombrie 2015, 05:29
Cercetătorii au vrut să afle care sunt efectele consumului moderat de alcool asupra diabeticilor. Ei au ales diferite soiuri de vin pentru a le măsura şi au ţinut sub observaţie 224 de pacienţi cu diabet de tip 2, cu vârste între 45 şi 75 de ani. Majoritatea dintre ei nu consumau alcool în momentul începerii studiului.
Participanţii au fost împărţiţi în trei grupe: membrii primei grupe au băut în fiecare seară 150 de mililitri de apă minerală la cină, cei din a doua grupă au băut 150 de mililitri de vin alb, iar persoanele din a treia grupă au băut aceeaşi cantitate ca celelalte persoane, însă de vin roşu.
Meniul tuturor a fost acelaşi, bazat pe regimul mediteranean, dar fără restricţii.
După doi ani în care a fost respectat regimul, cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul diabeticilor, "un consum moderat de vin, mai ales roşu, în cadrul unui regim alimentar sănătos, nu este periculos şi scade uşor riscul cardiovascular".