ZERUL, o băutură-miracol! Distruge bacteriile și te ajută să slăbești!
“Daca toata lumea ar fi hranita cu zer, doctorii ar da faliment” asa suna un proverb italian, dar cati dintre noi mai bem astazi zer? Acest preparat si-a pierdut intrebuintarea, nu insa si valoarea curativa.
10 Aprilie 2022, 05:26
Zerul contine substante hranitoare, aceleasi pe care le are si laptele, insa mai putine grasimi. Este bogat in vitaminele din complexul B, calciu, potasiu si iod. Proteinele din zer contin cea mai mare concentratie de lanturi de aminoacizi. Aminoacizii din zer constituie o adevarata sursa de energie pentru cei implicati in exercitii fizice prelungite, solicitante si permit atletilor un antrenament mai intens pe o perioada mai indelungata de timp, potrivit sanatate.bzi.ro.
Proteina din zer obliga ficatul sa sintetizeze alti acizi biliari, consumand astfel rezervele de colesterol hepatic. Zerul stimuleaza imunitatea prin continutul de lactoferina. Protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare. Zerul terapeutic trebuie sa fie proaspat. Se obtine prin strecuratul laptelui dupa ce s-a prins. Iata cateva dintre beneficiile consumului de zer:
1. Zerul topeste grasimile
Una dintre calitatile de baza ale zerului este faptul ca e sarac in calorii. El ajuta la eliminarea reziduurilor din organism. Un pahar de zer contine doar 48 kilocalorii si il puteti bea in locul unui pahar cu apa, deoarece indeparteaza si setea. Proteinele din zer stimuleaza corpul in producerea colecistokininei, un hormon care apare dupa masa si care da senzatia de satietate si poate ajuta la pierderea in greutate.
2. Creste rezistenta la efort
Zerul contine acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit valoros in tratarea sclerozei multiple. Acest acid fixeaza magneziul la nivel celular si creste valoarea energetica a celulelor muschiului inimii, marind astfel rezistenta la efort si stres.