-

Aluniţele. 5 remedii naturale pentru îndepărtarea acestora

Aluniţele, cunoscute în termeni medicali sub denumirea de nevi melanocitici nu reprezintă în general o problemă de sănătate care să ne dea bătăi de cap, însă din punct de vedere estetic ele pot fi un inconvenient.

Aceste pete negre, maro sau de culoarea pielii apar pe piele şi se formează ca urmare a colectării de melanocite. Cele mai multe dintre aluniţe sunt inofensive şi apar la vârsta de 20–30 de ani.

Conform medicilor dermatologi, o persoană poate avea un număr cuprins între 10 şi 40 de aluniţe, răspândite pe întregul corp. Unele dintre acestea dispar de la sine, altele dimpotrivă se extind cu timpul şi îşi schimbă culoarea sau forma.

Aluniţele – metode naturale de eliminare

Din fericire, există câteva remedii naturale care reuşesc cu succes să îndepărteze aluniţele, înainte de a fi nevoiţi să ajungeţi la medic pentru eliminarea lor pe cale chirurgicală. Iată care sunt cele mai eficiente dintre ele :

1.Usturoiul

Usturoiul este una dintre cele mai eficiente remedii pentru aluniţe, deoarece conţine enzime care ajută la descompunerea clusterelor de celule producătoare de pigment. Curăţaţi şi dezinfectaţi zona afectată, apoi curăţati un căţel de usturoi, pisaţi-l şi aplicaţi-l pe aluniţă. Acoperiţi cu un bandaj şi lăsaţi să acţioneze peste noapte sau cel putin 4 ore. Aluniţa va cădea de la sine dacă veţi repeta procedura zilnic pentru cel putin şapte zile.

2. Aloe Vera

Aloe Vera funcţionează ca un remediu natural uşor pentru a îndepărta şi pentru a reduce numărul aluniţelor de pe piele. Aplicaţi gel de aloe vera proaspăt pe aluniţă şi acoperiţi cu bandaj, lăsând până dimineaţa să acţioneze şi să fie bine absorbit. După o lună efectele vor fi uimitoare.

3. Moringa oleifera şi lime

Aplicaţi un amestec de moringa oleifera şi zeamă de lime la nivelul aluniţelor. Urmaţi acest remediu timp de cel puţin câteva zile, iar aluniţele vor fi eliminate.

4. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin ajută la îndepărtarea negilor, aluniţelor şi papiloamelor de pe piele, nelăsând urme sau cicatrici. Frecaţi uşor alunitele cu ulei de ricin zi de zi, pana când acesta va fi absorbit de piele. Repetaţi acest procedeu timp de o lună şi veţi scăpa de aluniţe în mod natural.

5. Sucul de ceapă

Sucul de ceapă vă poate ajuta să scăpaţi de aluniţe şi să vă menţineţi un tonus perfect al pielii, datorită proprietăţilor lui. Extrasul din sucul de ceapă proaspăt se aplică pe zona afectată cu ajutorul unui tampon de bumbac. Lăsaţi-l să acţionze timp de 30 de minute, după care limpeziţi cu apă zona respectivă. Faceţi acest lucru de două sau de trei ori pe zi, timp de cel putin trei săptămâni.

Sursa foto: Pixabay