-

Care e secretul regenerării părului? – tratamente naturiste

Există vreun secret pentru regenerarea părului? Nu există nici o formula magică sau produs de îngijire ambiguu. Fiţi blânde cu părul dumneavoastră şi îngrijiţi-l de la interior la exterior.

Unele persoane vor arăta o regenerare mai rapidă datorită genelor, dar dumneavoastră aveţi câteva trucuri pe care le puteţi folosi, chiar dacă ştiţi sau nu.

Îngrijirea delicată

Dacă doriţi un păr mai lung şi gros faceţi tot posibilul pentru a preveni deteriorarea, ruperea şi pierderea părului. Obiceiurile zilnice, ca folosirea uscătorului, supra-pieptănarea şi cozile strânse sunt contraproductive.

Lăsaţi părul să se usuce natural. Evitaţi prea multă căldură de la ustensilele de stilizat. Încercaţi coafuri libere, şi nu folosiţi accesorii care strâng sau trag părul. Pentru regenerare nu mai vopsiţi sau îndreptaţi părul pentru o perioadă. În locul tratamentelor care pot deteriora părul, mergeţi la stilist pentru o tunsoare la vârfuri şi cereţi sfaturi despre produse nutritive pentru păr şi scalp.

Îngrijire la domiciliu

Masaţi scalpul cel puţin o data pe săptămână cu ulei bogat în vitamina E pentru a încuraja circulaţia. Încălziţi o linguriţă de ulei de măsline sau de nucă de cocos. Masaţi uşor pe scalp cu vârfurile degetelor. Clătiţi şi spălaţi cu şampon ca de obicei.

Durează doar un minut pentru a mări sănătatea părului şi a scalpului .

Dietă nutritivă

Pentru a promova regenerarea şi un păr superb trebuie să consumaţi alimente sănătoase. Nu vă zgârciţi la proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale, utile părului dumneavoastră. Din dietă nu trebuie să lipsească ouă, peşte, iaurt, alune, fructe şi legume proaspete.

Citeste continuarea pe yve.ro.