-

Tutunul și respirația urât mirositoare - ce legătură este între ele

Scris de

Dacă pericolul tutunului nu mai este pus la îndoială, legătura acestuia cu respirația urât mirositoare este mult mai puțin cunoscută.

Cu toate acestea, pentru mulți fumători, această respirație urât mirositoare ar putea fi un motiv pentru a renunța la fumat.

Detectarea respirației urât mirositoare, legată de tutun

Unii își dau seama ei înșiși; pentru alții, este mai complicat să detectăm că cineva suferă de halitoză, adică respirație urât mirositoare. Într-adevăr, un fumător este impregnat de mirosul de tutun rece. În plus, țigările reduc semnificativ capacitățile olfactive ale fumătorului. Rudele sau medicul sunt, prin urmare, cele mai capabile să facă observația. Dar fumătorul poate încerca, de asemenea, să anticipeze această problemă care va apărea mai devreme sau mai târziu dacă nu încetează să fumeze. Deoarece respirația urât mirositoare poate deveni enervantă, mai ales pentru persoanele care sunt în contact cu mulți oameni pe parcursul muncii lor.

De ce tutunul provoacă respirație urât mirositoare?

Respirația urât mirositoare este cauzată de nicotină. Acesta conține gudron care se așează pe buze, limbă, dinți și gingii cu fiecare puf. În plus, tutunul are un efect de uscare pe gură, care favorizează dezvoltarea bacteriilor. În cele din urmă, tutunul are consecințe asupra sănătății bucale, care poate, prin urmare, să degradeze respirația, de exemplu prin formarea de cavități, placă dentară și apoi tartru. Acesta din urmă dăunează apoi gingiilor, care pot ajunge până la infectare sau chiar cauzând slăbirea dinților.

Cum să rezolvi problema?

După tutun, mâncarea este a doua cea mai frecventă cauză de respirație urât mirositoare. Prin urmare, fumătorii ar trebui să fie atenți la ceea ce mănâncă pentru a evita halitoza. Alcoolul și cafeaua (care usucă gura), produsele lactate în care bacteriile sunt numeroase și alimentele puternice (usturoi, ceapă sau condimente) trebuie evitate. În schimb, bomboanele de mentă sau guma de mestecat pot masca respirația urât mirositoare. Spălatul dinților după fiecare masă și rămânerea hidratată pot, de asemenea, să limiteze problema. În cele din urmă, fumatul afară - și nu într-un spațiu restrâns - ajută la risipirea mirosului de fum un pic mai mult.

Cea mai bună soluție: renunțați la fumat!

Oprirea fumatului este de departe cea mai eficientă soluție pe termen lung, tutunul fiind prima cauză a respirației urâte. Aceasta poate fi, de asemenea, o sursă de motivație. Cu toate acestea, renunțarea la fumat nu va rezolva problema în primul rând. Poate părea chiar mai puternic pentru persoana care tocmai a renunțat la fumat, deoarece halitoza nu va mai fi mascată de mirosul tutunului rece. Dar efectul va fi resimțit imediat ce nivelul acidității în gură a scăzut. Detartrajul poate accelera procesul. O vizită la dentist pentru a face bilanțul oricărei gingivite sau cavități legate de tutun poate fi oricum utilă. Și, în așteptarea revenirii respirației normale, mentele vor fi în continuare eficiente.

Foto: Pixabay