-

Șezlonguri de grădină din paleţi

Nimic nu se compară cu statul afară, în grădină, la umbră sau la soare ... Pentru a avea parte de o relaxare completă, noi vă propunem să vă creați propriile șezlonguri de grădină din paleți de lemn.

Ȋnfrumuseţaţi-vă grădina printr-un proces simplu, funcțional și sănătos pentru mediul înconjurător datorită reciclării sigure!

Prima etapă reprezintă procurarea materialelor necesare pentru procesul de realizare a şezlongului. Pentru acest pas veţi avea nevoie de trei paleți de aceeași dimensiune, de preferat în formă dreptunghiulară; câteva cuie şi unelte.

Luați doi paleți de aceeași dimensiune și asezaţi-i unul peste altul. Nu este nevoie să îi asiguraţi deoarece greutatea lemnului îi va ţine în loc foarte bine.

sezlong-0

Ȋn cazul în care paleţii dumneavoastră nu sunt egali, este important să vă asigurați că ultimul palet rămas este suficient de mare pentru a se potrivi ca spătar.

Acum este momentul să desfaceţi ultimile scânduri de la paletul pentru spătar. Este bine să salvați toate resturile, pentru că ulterior acestea vă vor fi folositoare.

sezlong-1

sezlong-3

Ȋn imagine, săgeata arată unghiile în care vor fi montate picioarele din spate ale şezlongului.

sezlong-2

Pentru a fi siguri că spătarul rămâne în poziţia dorită, puteţi folosi câte un şurub care să prindă braţul spătarului de primul palet de lemn.

sezlong-4

Pentru a fixa poziția spătarului, este recomandat să folosiți câte un șurub pentru fiecare picior. Ultima imagine poate clarifica construcția şezlongului.

sezlong-5

În final puteţi vopsi şezlongul într-o culoare vie, de vară, care să atragă atenţia tuturor vecinilor! Şi dacă mai adăugaţi şi câteva perne, confortul este garantat!

sezlong-6

sezlong-7

sezlong-8

Spor la treabă!

Text: Patricia Pălivan