-

Globuri ornamentale din becuri uzate

O brad frumos... anul acesta te voi decora eu! Ce spuneți ca anul acesta să vă decoraţi singuri bradul de Crăciun? Poate pare greu, dar vă asigurăm că vom aplica tehnici foarte ușoare și la îndemâna oricui.

Pentru că orice brad are nevoie de globuri, vă propunem să realizăm împreună globuri ornamentale din becuri uzate. Astfel, prin acest proces de reciclare vom reduce riscul pe care echipamentele de iluminat uzate îl au asupra mediului și vom putea să ne mândrim cu o serie de globuri originale, care vor atrage atenția fiecărui invitat venit la masa de Crăciun.

Pentru realizarea globului, veți avea nevoie de următoarele materiale:
- 1 pensulă subțire;
- 1 pensulă groasă;
- 1 bec (sau mai multe în cazul în care doriți să realizați mai multe globuri);
- cinci tuburi de culori (alb, negru, verde, roșu, portocaliu - acestea pot fi diferite, în funcție de preferințele fiecăruia);
- o bucată de sârmă subțire.

Primul pas în realizarea globului, îl reprezintă pictarea becului. Cu pensula groasă aplicați culoarea de bază, iar cu cea subțire detaliile... cum sunt ochii, gura, nasul, etc.

ornamente-1

În funcție de talentul fiecăruia, modelele desenate pot varia. De la pinguini, oameni de zăpadă, reni, până la Moș Crăciun sau alte modele specifice Crăciunului.

ornamente-4

Lăsați globurile să se usuce, ori într-un cofraj de ouă ori suspendaţi-le, astfel încât partea de jos să nu se strice.

ornamente-2

În final lagaţi de partea superioară metalică a becului sârma, astfel încât să îi lăsați o buclă pentru a putea agăța ornamentul în locul dorit.

ornamente-3

De asemenea, formele și modelele globurilor pot varia în funcție de ce accesorii aveți la îndemână. Fiţi creativi! Lăsaţi-vă imaginaţia să vă controleze!

ornamente-5

Spor la treabă!

Sărbători Fericite!

Text: Patricia Pălivan