-

Măsoară timpul din borcane

Ce faceți când sunteți în grădină și nu aveți nicio noțiune a timpului care se scurge? Este foarte simplu... Noi vă propunem să realizați o clepsidră din borcane! Cât de ușor este de pus în practică, aflați imediat.

Primul pas pentru realizarea clepsidrei îl reprezintă procurarea și aranjarea materialelor necesare pe parcursul timpului de lucru. Este foarte importantă mărimea borcanelor și timpul pe care doriți să îl măsurați.

29.04-clepsidra-1

Desfaceți capacele celor două borcane, apoi utilizați un adeziv puternic pentru a le lipi împreună. Vă puteți ajuta de o greutate pentru pune presiune pe cele două capace, astfel încât adezivul folosit să se usuce corespunzător și să lipească foarte bine cele două suprafețe.

29.04-clepsidra-2

29.04-clepsidra-3

Următorul pas trebuie realizat cu foarte mare atenție. Fixați mijlocul capacelor, apoi realizați o gaură care să treacă prin cele două suprafețe lipite. Aveți grijă să folosiți cea mai mică măsură a burghiului!

29.04-clepsidra-4

Umpleți unul din borcane cu nisip. Apoi, înfiletați cu grijă ambele borcane.

29.04-clepsidra-5

29.04-clepsidra-6

29.04-clepsidra-7

După ce ați realizat clepsidra, încercați să măsurați timpul. Este bine să vă folosiți de un cronometru pentru a nota cu exactitate timpul care se scurge.

29.04-clepsidra-8

De asemenea, puteți folosi un marker pentru a grada borcanul cu intervale de cinci minute.

29.04-clepsidra-9

În final, nu uitați să scoateți clepsidra în grădină și să vă bucurați de un ceas original făcut chiar de dumneavoastră.

29.04-clepsidra-10

Spor la treabă!

 

Text: Patricia Pălivan

Foto: WikiHow