-

Ghidul bunelor maniere. Cum dăruim flori la aniversare, la spectacol, la spital, la înmormântare

Bună ziua om bine educat și cu alese însușiri. M-am întors astăzi la tine cu o floare în dinți... Nu, nu în dinți. Acesta e gest de latino lover, în mijlocul unui tango! M-am întors cu mai multe sfaturi despre cum dăruim flori, în funcție de ocazie.

La o aniversare, putem dărui un buchet mare cu tot atâtea flori câți ani câți împlinește persoana sărbătorită. Dar – atenție – dacă vârsta reprezintă un număr par, punem un fir de floare în plus. Niciodată în minus. Se zice că, mai ales când dăruiești flori unei femei, ea este încă una, care se alătură celor din buchet, aflându-și astfel... numărul cu soț.

Vom duce în schimb flori în număr par la înmormântări și atunci când mergem la cimitir, la mormântul cuiva. Și tot pentru astfel de situații putem comanda jerbe și coroane de flori, care au sau nu o panglică cu mesaj. Se poartă tot mai mult coroanele din plastic, și pe ideea că nu se deteriorează atât de repede precum cele din flori naturale. Dar dacă țineai la cel care a decedat și dacă îți e dragă natura, vei prefera florile naturale, care nu poluează și sunt mult mai.. sincere în mesaj. Se pot duce, în astfel de situații, ghivece cu flori care pot fi plantate pe mormânt. Crizanteme, de exemplu, sau butași de trandafir. Dar mai ales asta se va face la praznicele de pomenire de un an sau de 7 ani.

Dar să lăsăm momentele triste și să căutăm ocazii mai vesele unde putem duce flori. La teatru, la concert sau la orice alt spectacol, putem să oferim flori protagoniștilor de pe scenă, De la un fir de trandafir, la un coș de flori. De la un buchet frumos de crizanteme, la orice jerbă sau aranjament floral festiv. Putem să oferim florile pe scenă sau să cerem să fie duse la cabina artistului preferat. În astfel de situații, putem adăuga în coșul de flori sau în buchet și o carte de vizită, dacă ne dorim ca persoana care a primit darul să știe de la cine a venit.

Mai există o situație despre care nu am vorbit. Ce fel de flori ducem la spital sau la policlinică... în general, într-o instituție medicală... Trebuie știut că nu se duc unui bolnav decât flori tăiate. Nu sunt permise plantele vii, pentru că sunt purtătoare de germeni și pot infesta mediul. Uneori, nu sunt permise deloc, așa că e bine să ne interesăm dinainte. Dacă totuși putem duce o floare, e bine să avem cu noi și vasul potrivit, pentru a nu fi așezată într-un pet tăiat pe jumătate. Orice dar se face până la capăt.

Cât despre noi, ne reauzim mâine, cu alte sfaturi de bune maniere.