-

Esențe florale, remediu naturist pentru bunăstare

Tratamente cu ingrediente bio, ceai verde, produse de machiaj organice, uleiuri esențiale – sunt doar câteva dintre remedii naturiste populare.

Însă poți merge mai departe de starea sănătății și îngrijirea corpului, gândește-te la bunăstarea emoțională și mentală. O noutate în domeniu include folosirea unor esențe florale.

Esentele florale sunt tincturi digerabile fabricate prin combinarea si infuzarea de apa distilata cu partea florala a unei plante. Coniacul (alcool) sau glicerina vegetala se foloseste ca un conservant natural ce mentine proprietatile benefice. Dar care este diferenta intre ulei esential si esenta florala?

Uleiul esential se aplica local, topic, nu se inghite niciodata si poate ameliora anumite simptome fizice; de pilda, pernutele impregnate cu ulei de lavanda iti pot oferi un somn linistit si odihnitor. In schimb, esentele florale sunt tincturi menite sa fie ingerate pentru a-ti imbunatati starea de spirit. Astfel, iti poti tine sub control trairile si emotiile, insa fara a apela la medicamente.

Fiecare floare are un scop diferit si te poate ajuta sa ajungi la un anumit echilibru, indiferent daca este vorba despre o claritate in gandire, eliminarea stresului, o mai buna concentrare sau implinire pe plan personal. De exemplu, trandafirul pare a insufla incredere si calm si se recomanda 4-6 picaturi pe zi din aceasta esenta florala.

Pe lista esentelor florale benefice pentru sanatatea mentala mai apar floarea pasiunii sau hibiscus.

Ideea a fost dezvoltata pentru prima data in 1930 de catre medicul britanic Edward Bach – care a apelat la homeopatie si s-a recuperat in urma unei boli incurabile – si a comercializat-o mai apoi.

Cele 38 de remedii florale Bach sunt vandute in prezent in peste 70 de tari din intreaga lume. Bach considera ca boala corpului nu este decat rezultatul unei dizarmonii dintre suflet si minte, iar daca armonia este redobandita, atunci si corpul isi revine.

Desi conceptul pare a fi mult mai vechi (se pare ca populatiile indigene colectau roua de pe flori si o utilizau ca medicament), esentele florale au devenit astazi noul val de produse naturale artizanale si exista diferite formule pentru a trata diverse afectiune, ce variaza de la un disconfort emotional trecator si pana la cel cauzat de menopauza.

Citeste continuarea pe curademiere.ro