Pentru dormitoare sau pentru alte camere cu trafic mai puţin intens puteti alege parchet laminat cu o grosime mai mică, de la 6 milimetri în sus.
Culoarea parchetului trebuie să ţină seama nu numai de restul culorilor din cameră, dar şi de dimensiunea acesteia. De exemplu, nuanţele închise de parchet se potrivesc pentru încăperile cu suprafeţe mari, cum ar fi livingul. Este recomandat contrastul între parchet şi culoarea pereţilor şi a mobilei.
Dacă alegeţi un parchet laminat închis la culoare, vopsiţi pereţii într-o nuanţa deschisă şi optaţi pentru mobilier luminos. Acelaşi aspect plăcut îl puteţi obţine şi prin contrastul dintre un parchet de culoare închisă şi un covor în nuanţe vesele, pastelate.
Încăperile întunecoase, care nu beneficiază de multă lumina naturală, nu vor arată bine cu un parchet închis la culoare. Înveseliţi aceste camere cu ajutorul unui parchet în nuanţe mai deschise: stejar alb, fag sau păr. Evitaţi nuanţele închise de parchet, cum ar fi wenge sau tek, în aceste încăperi.
Camerele de mici dimenisuni vor arată, de asemenea, mai bine dacă montaţi un parchet deschis la culoare. Când vine vorba despre asortarea parchetului laminat cu mobilierul şi acesoriile din încăpere, o greşeală frecvenţă este alegerea aceleiaşi nuanţe pentru întreagă încăpere.
Dacă mobila din încăpere este făcută din stejar auriu, nu este o idee foarte bună să montaţi un parchet în aceeaşi culoare. Camera va arata lipsită de viaţă şi monotonă.
Trebuie să existe un anumit contrast între diferitele elemente de design ale unei încăperi.
Autor: Sorin Dinu