-

Cum alegeți mașina de spălat potrivită

Mașina de spălat se numără printre acele investiții importante, de lungă durată.


Din acest motiv, este vital sa va documentati foarte bine inainte de a va decide asupra unui model si sa vedeti exact care este alegerea potrivita pentru nevoile familiei dumneavoastre.

1. Începeți prin a măsura spațiul pe care-l aveți la dispoziție pentru mașina de spălat, inclusiv ușile de la încăpere și intrarea în casă. Aveți grijă ca locul unde va sta să fie drept și suficient de rezistent pentru greutatea și viitoarele vibrații ale mașinii.

Nu o amplasați pe mochetă sau covor. De asemenea, veți avea nevoie de o sursă de curent electric și de apă rece, precum și o scurgere. Priza trebuie să fie cu împământare și s-o folosiți de preferat doar pentru mașina de spălat.

2. Stabiliți-vă un buget în care să vă încadrați

Un buget mai mic nu înseamnă neapărat o mașină de calitate redusă, ci doar mai puține funcții suplimentare.

3. Următorul pas este să vă hotărâți dacă să fie cu încărcare frontală sau verticală. Cele cu încărcare verticală sunt în general mai ieftine, însă vor consuma mai multă apă și energie decât cele frontale. În plus, sunt mai agresive cu tesaturile, dar în același timp vor spăla mai bine hainele. Au avantajul că rufele murdare sunt mai ușor de incarcat, fără să mai fie nevoie să vă aplecați.

4. Decideți de ce capacitate de încărcare aveți nevoie, în funcție de cantitatea de rufe pe care o veți spăla. În general, familiile cu doi copii nu au nevoie de o capacitate mai mare, de 8 kg, însă depinde foarte mult și de activitățile membrilor (cei care practică constant sporturi, de exemplu, vor produce o cantitate mai mare de rufe murdare).

Pe de altă parte, o capacitate crescută de încărcare vine la pachet cu facturi ușor mai ridicate.

Citeste articolul complet pe bewoman.ro