-

Locuința viitorului: Casa din panouri sandwich

Rapiditatea, inovația și eficiența. Sunt 3 cuvinte cheie ale perioadei contemporane, care guvernează orice domeniu la care ne-am gândi.

Iar o locuință a viitorului, cum ar fi o casă din panouri sandwich, reprezintă un bun exemplu în care aceste trei elemente se îmbină armonios… și constructiv.

Sunt doar câteva decenii de când industria construcțiilor a fost revoluționată de apariția panourilor sandwich termoizolante. Pe lângă proprietățile constructive pe care le-au adus, în premieră, implementarea lor a scurtat și timpul de ridicare a unei case de la câteva luni până la câteva zile.

O casă din panouri sandwich face parte din categoria construcțiilor ușoare, fără o structură de rezistență independentă, rolul celei din urmă fiind preluat de către pereții portanți prefabricați în mai multe straturi – de aici și denumirea de sandwich. Printre calitățile care au impus această soluție constructivă în domeniul proiectării și construcției de locuințe, se mai pot enumera flexibilitatea în alegerea formei și dimensiunilor, costul redus de execuție, rezistența antiseismică și capacitățile bune de izolare.

Cunoscute și cu numele de“case canadiene”, casele din panouri sandwich au ajuns să fie apreciate într-un timp scurt și, după ce veți afla toate avantajele acestei soluții de construcții, veți înțelege și de ce. Și chiar vă veți dori o casă de vacanță din panouri sandwich.

Rezistență dovedită. Perfecționate timp de ani buni, inițial în țările din Nordul Americii și Europei, acolo unde clima nu este deloc blândă, aceste soluții și-au demonstrat, de fiecare dată, eficacitatea.

Cea mai bună protecție termică și fonică. Nu par masive și trainice, dar asigură o izolare remarcabilă, fără să mai necesite o izolare suplimentară, precum în cazul altor tipuri de construcții.

Greutate redusă. Dacă un perete de cărămidă cu suprafața de 1 metru cântărește aproximativ o tonă, unul din panouri sandwich are o greutate de puțin peste 20 de kilograme. Acest lucru le face viabile pentru construirea unor edificii pe soluri dificile, sau fundații fragile.

Versatilitate și rapiditate în realizarea construcțiilor. O casă din panouri sandwich este prefabricată, ceea ce înseamnă că poate fi ridicată foarte rapid, indiferent de sezon. În plus, față de beton, vă puteți muta imediat în locuință, întrucât locuințele realizate din aceste materiale nu au nevoie de timp pentru “a se așeza”.

Unde ți-ar plăcea să îți construiești o casă din panouri sandwich?