-

Aceste plante nu trebuie să lipsească din casa ta. Aduc noroc şi bunăstare

Ne oferă un colţ de natură în interiorul casei şi ne împrumută din energia lor pozitivă graţie verdelui crud.

Chiar dacă uneori nu suntem conştienţi de puterea influenţei lor, plantele de apartament poartă cu ele semnificaţii şi simboluri de care ar trebui să ţinem cont pentru a ne putea bucura de binefacerile lor.

Plante precum muşcata, orhideea sau busuiocul nu ar trebui să lipsească din casele noastre, mai ales pentru faptul că ele au, de când lumea şi pământul, reputaţia de “porte-bonheur”, fiind responsabile cu norocul şi bunăstarea din casă.

Iată care sunt plantele care nu ar trebui să îţi lipsească din casă daca vrei să te bucuri de noroc si bunăstare în casa ta:

Sporul casei - floarea cu nume predestinat care îți va aduce succes în orice îți propui

sporul casei

Este o plantă pe care o vedem adesea în casele pe care le vizităm și nu este întâmplătoare prezența ei acolo, deoarece aduce bunăstare și vibrații pozitive în casă. Este îndrăgită mai ales pentru florile sale viu colorate. Originară din Africa este cunoscută și sub denumirea de „Impatiens“, „Lisa cea harnică“ sau „Nu mă atinge“. Are nuanțe strălucitoare de portocaliu, roz, roșu, violet și corai, motiv pentru care este una dintre cele mai căutate flori de apartament.

Trandafirul pitic şi vibraţiile sale puternice

trandafiri

Despre trandafirul pitic se spune că are cea mai puternică vibraţie dintre toate plantele, atrage dragostea, are putere vindecătoare, aduce noroc şi protecție. Rezistenţi și foarte frumoşi, trandafirii au în funcţie de culoare următoarele semnificații: cei albi aduc purificare şi vindecare, energie pozitivă; trandafirii portocalii transmit pace și prietenie; trandafirii roz exprimă iubire, voie bună; nuanța fucsia simbolizează pofta de viaţă, iubirea profundă; culoarea mov semnifică spiritualitate; trandafirii roșii exprimă pasiune, iubire sinceră.

Busuiocul, bun în toate casele

busuioc

Cunoscutul ingredient folosit mai ales în bucătăria italiană are și alte atribute, unele mai puțin cunoscute. El alungă energiile negative și atrage norocul și merită un loc aparte în casa ta. Mai mult decât atât, aroma sa specială ne încântă nouă simțurile, dar ține musafirii nepoftiți, precum insectele, la distanță.

Gingaşele care merită un loc special în casă

orhidee

Printre florile pe care le întâlnim adesea în casele românilor se numără frumoasele şi sofisticatele orhidee. Fermecătoare, cu flori într-o formă cu totul specială – de fluture de obicei, orhideea este o floare care atrage bunăstarea în locuință. Deși are reputația unei flori greu de îngrijit, orhideea merită un loc special în casă pentru starea de bine şi pentru energia pozitivă pe care o emană.

Mușcatele alungă durerea de cap

muscate

Cu florile lor multicolore, muşcatele sunt bune pentru că alungă oboseala și durerile de cap. Este suficient să stați aproximativ 15 minute lângă o mușcată și efectul este garantat. O casă împodobită cu muşcate atrage o stare de spirit excelentă și aduce noroc financiar.

Begoniile, responsabile cu răbdarea

begonii

Aceste plante sunt recomandate pentru cei care au tendinţa să se certe mai mult, reprezentând antidotul, sunt cele care îţi dau răbdare.

Ciclamaua înveseleşte atmosfera

ciclama

Se spune că ciclamaua este un consilier financiar pentru familia care o primeşte în casa ei deoarece aduce noroc de bani. Un ghiveci cu flori colorate în alb, roșu sau violet are scopul de a însufleți orice interior în perioada iernii când înflorește de obicei.

 

Articole înrudite