-

Piaţa imobiliară din România este afectată de pandemia de COVID-19

Piaţa imobiliară din România este afectată de pandemia de COVID-19, în urma declarării stării de urgenţă fiind limitate şi deplasările cumpărătorilor pentru vizionare locuinţelor scoase la vânzare.

Directorul de marketing al site-ului imobiliare.ro, Daniel Crainic precizează că acum se mai fac doar tranzacţii pe segmentul nou pentru care nu este necesară vizionare apartamentelor. Daniel Crainic spune că nu se aşteaptă să aibă loc scăderi ale preţurilor nici pentru imobilele nou construite, dar nici pentru cele vechi, chiar şi după încheierea actualei crize.
Daniel Crainic: „Există o scădere de aproximativ trei procente în Bucureşt. De asemenea, o scădere se înregistrează în Iaşi, în restul oraşelor mari preţurile s-au menţinut. Preţurile pe acele segmente unde ele erau ridicate cu siguranţă se vor regla, însă vorbesc per ansamblu, nu cred că putem să ne aşteptăm la prăbuşiri de preţuri, pentru că pe segmentul nou, dezvoltatorii lucrează cu marje minime istorice, nu au foarte mult de unde să scadă. De asemenea, criza /nu i-a/ prins cu datorii foarte mari la bănci şi cu sute de apartamente nevândute, iar pe segmentul vechi, numărul apartamentelor scoase la vânzare este în scădere de doi ani de zile.”
Cele mai mai preţuri pentru apartamente rămân în Cluj-Napoca, Bucureşti şi Timişoara.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 d 2