-

Grădina Mea. Plante care poartă noroc de Anul Nou

A trecut Crăciunul, dar ne pregătim de trecerea într-un nou an, în 2017, pe care cu toţii îl aşteptăm cu sufletul la gură. Să fie mai bun, mai darnic şi cu mai mult timp, pentru toate şi pentru toţi cei dragi.

Pe lângă toate pregătirile pentru noaptea dintre ani, de la îmbrăcăminte, şi coafură şi până la preparate, care mai de care mai interesante, vă mai dau o temă de gândire şi de ce nu, de pus în practică. Ştiţi că există câteva plante pe care dacă le aveţi în casă sau în grădină, vă vor purta noroc în noul an?

În popor se spune că de Anul Nou trebuie să purtăm asupra noastră ceva roşu, ceva nou, bani mulţi şi să avem în glastră o plantă care să atragă asupra casei noastre noroc din belşug, sănătate, dragoste, prosperitate şi veselie!

• Orhideea, această plantă elegantă şi impozantă, se spune că aduce noroc în special celor care au afaceri de condus. Aşa că dacă sunteţi antreprenor, nu uitaţi să aveţi o orhidee în casă, de Revelion.

• Nici Trandafirul Chinezesc nu trebuie să vă lipsească. Şi aceasta este o floare extrem de frumoasă şi uşor de îngrijit. Trandafirul Chinezesc este simbolul dragostei şi al înţelegerii.

Aşa că musai asiguraţi-vă că veţi avea prin preajmă la miezul nopţii o asfel de floare.

• O altă plantă de bun augur în noaptea dintre ani este Copăcelul Banilor. Denumirea oficială a acestei flori este Schefflera, însă este cunoscută şi sub numele de Planta Umbrelă.

Nu ştiu ce părere aveţi dumneavoastră, dar mie mi-ar plăcea să am în zona această plantă, de Anul nou.

• Şi Calansoe este o plantă pe care aţi face bine să nu o uitaţi de Revelion. Nu de alta, dar această floare, denumită şi planta zâmbetului, este simbolul veseliei, un atribut ce nu ar trebui să ne lipsească în 2017.

Este o plantă în culori vii, roşu, galben, roz sau portocaliu, o floare ce aduce bună dispoziţie doar dacă o priviţi.

Şi bineînţeles, nu uitaţi, de vâsc, furaţi-i persoanei dragi un sărut sub vâsc, pentru a vă asigura că veţi avea parte de un 2017 plin de iubire şi devotament din partea celor dragi.

Indiferent de florile pe care le veţi avea în casă sau în grădina de Revelion, eu va doresc ca 2017 să vă aducă ce va doriţi mai mult, sănătate şi multe zâmbete pe chip.

Autor: Alexandra Vuţă