-

Grădina mea. Cum decorăm grădina pentru Crăciun

Suntem în ajunul Crăciunului, momentul în care toată lumea se ocupă de impodobirea bradului: natural, artificial sau în ghiveci.

Cum ar fi, însă, dacă am decora în acest an şi grădina? Asta vă propun astăzi, să acordaţi puţin timp decoraţiunilor de exterior pentru a vă lauda cu o grădină de vis.

Nu este greu şi am să va dau câteva ponturi în acest sens. În primul rând, ornaţi brazii şi copacii din livadă cu instalaţii de lumini. Nu sunt scumpe, aşezarea lor nu presupune multă muncă, însă sunt deosebit de atrăgătoare şi de efect.

Cu instalaţii de lumini puteţi orna chiar şi gardurile şi streşinile casei, astfel că locuinţa va părea ruptă din poveşti.

Puteţi aşeza în grădină, printre copaci, de exemplu, şi beculeţe, mai mari, de Crăciun. Ideal ar fi să nu abuzaţi de ele. Dacă sunt mai puţine, impactul lor va fi mai mare.

O altă variantă pentru a vă face grădina mai frumoasă este ornarea arbuştilor şi a plantelor din ghiveci. Le puteţi îmbraca în beteală, dacă este şi luminoasă cu atât mai bine. Şi, în plus, puteţi agăţa de copaci globuri şi fundiţe decorative.

Tot în grădină puteţi amplasa panglici roşii şi albe pentru a aminti chiar de nunaţele specifice Craciunului. Imaginaţi-vă o grădină îmbrăcată toată în aceste culori.

Nu-i aşa că arată nemaipomenit? Încercaţi să puneţi în aplicare, vă va fi mai mare dragul să ieşiţi afară, în grădină, pentru a savura o cană de vin fiert.

Dacă aţi cumpărat instalaţii decorative luminoase, acum este momentul să le aşezaţi în faţa casei, în zona arcadelor din grădină sau în preajma porţilor.

Sunt convinsă că veţi atrage toate privirile.

O seară magică de Ajun să aveţi, dragilor, iar Moşul să fie bogat, nu doar material, ci mai ales sufleteşte.

Autor: Alexandra Vuţă