-

Pentru o grădina frumoasă primăvara, trebuie să ne pregătim de acum

Pentru o grădină frumoasă la primăvara, trebuie să luăm măsuri încă de acum. Această perioadă este ideală pentru plantarea florilor cu bulbi. La finalul lunii octombrie se pot sădi cu succes brânduşele, vestitorii primăverii. Plantarea bulbilor se face în octombrie, înainte de venirea primului îngheţ. Bulbii se sapă în pământ la 5-6 cm adâncime şi se lasă o distanta de 4-5 cm între plante.

Si de lalele ne putem ocupa în această perioadă.

Lalelele sunt cele mai gingaşe flori de primăvară. Pentru a ne bucură însă de frumuseţea lor, trebuie să ştiţi că bulbii se plantează după jumătatea lunii octombrie, când maximele termice scad sub 15 grade. Bulbii de lalea se plantează la o adâncime de 6-10 cm şi la o distanţă de 20 cm între plante.

Au nevoie de un sol bine drenat pentru a se dezvolta corespunzător. Şi bulbii de zambile se plantează până la finalul lunii octombrie, cu condiţia ca solul să nu fi îngheţat deja. Au nevoie să fie sădite într-un loc însorit, la o adâncime de 15 cm.

Distanța dintre plante trebuie să fie de aproximativ 20 de centimetri. Dacă pământul este uscat, udați bulbii după plantare.

Narcisa este o floare cu aspect delicat, miros proaspăt, cu bulbi pereni, tunicate şi rezistente la ger. Narcisele înfloresc primăvară în martie-aprilie, dar sunt şi varietăţi ce îşi pot prelungi înflorirea până în luna mai. Narcisele preferă zonele însorite sau parţial umbrite şi nu suportă solurile grele, cu multă umezeală, unde bulbii pot putrezi.

Bulbii de narcisă se recomandă a se planta mai devreme decât bulbii de lalele, pentru că pot forma uşor rădăcini la depozitare. Specialiştii din domeniu recomandă ca plantarea să se facă la o adâncime de 12-15 cm şi o distanţă de 5-10 cm.

Nu uitaţi să acoperiţi florile pe timp de iarnă, mai precis, să le înveliţi cu o plasă pentru a nu îngheţa. Acum nu va rămâne decât să aşteptaţi primavara, pentru a vă bucura de o frumoasă grădină colorată.

Autor: Alexandra Vuţă