-

Grădina mea. Soluţie inedită pentru protejarea grădinii de insecte

Gospodarii ştiu că pentru a avea o grădina impecabilă, trebuie să intervină pentru a ţine departe de plante insectele. Mulţi folosesc aşa numitele insecticide.

Există însă o soluţie haioasă şi de efect pentru a feri grădina de dăunători, pe cale naturală. Este vorba despre căsuţa pentru insectele bune care le anihilează pe cele rele ce afectează plantatele.

Construcţia se realizează fără prea mari bătăi de cap de fiecare gospodar în parte. Aveţi nevoie de bucăţi de lemn, cuie, bormaşina, câteva crenguţe, lipici şi o sârmă.

Puneţi totul cap la cap şi veţi reuşi să daţi viaţă unei case, în miniatură, desigur. Ţineţi însă cont de faptul că această construcţie trebuie să aibă neapărat acoperiş, pentru ca insectele ce se vor adăposti acolo să fie ferite de soare şi ploaie.

De asemenea, doar partea din faţă a căsuţei trebuie să fie descoperită, în rest, totul închis ermetic. Interiorul trebuie umplut cu diferite materiale pentru a atrage insectele.

În acest cuib, dacă îi putem spune aşa, se vor aduna buburuze, gândăcei sau urechelniţe, care distrug, spre exemplu, păduchii.

Tot aici vor putea sta albine, astfel că această construcţie va avea, in acelasi timp, şi rol de polenizator natural.

Casa în miniatură trebuie agăţată, undeva, la marginea grădinii.

Dacă nu aveţi timp sau, poate, pur şi simplu, nu sunteţi pricepuţi, să ştiţi că astfel de construcţii se găsesc şi de vânzare.

O altă soluţie de a elimina pe cale naturală dăunătorii din jurul plantelor este amenajarea grădinii în aşa fel încât plantele să se influenţeze reciproc. Unele să atragă un anumit tip de insecte, iar altele, apropiate, să le respingă.

Mai simplu spus, trebuie ca într-un spaţiu relativ mic să existe o diversitate de plante. De aceea, horticultorii susţin că grădinile mixte sunt cele mai puţin afectate de insectele rele.

De asemenea, cultivarea plantelor companion este o altă metodă inedită prin care se poate evita apariţia insectelor dăunătoare în grădina dumneavoastră. Printre plantele care ajută la distrugerea insectelor dăunătoare se află salvia, levănţică, cimbrul şi limba mielului.

Şi usturoiul ajută în eliminarea numeroaselor insecte dăunătoare. Poate nu vă aşteptaţi, însă şi pătrunjelul şi mărarul au un astfel de rol deoarece atrag buburuzele considerate de specialişti

Autor: Alexandra Vuta