-

Mușcatele – plantele care dau culoare și lumină casei tale. Sfaturi pentru îngrijire în sezonul rece

Albe, roșii, somon, roz, fucsia, lila, sau în combinații de culori, mușcatele împodobesc frumos orice colț al casei sau al grădinii. Deși considerate de unii prea rustice sau învechite, aceste plante decorative, originare din Africa de Sud, sunt unele dintre cele mai iubite plante de interior, datorită contrastului dintre verdele frunzelor și culorile vii ale florilor.

În ceea ce privește calitățile sale terapeutice, astrologii susțin că în fiecare casă ar trebui să existe câte o mușcată. Aceasta este benefică pentru toate persoanele care doresc să se bucure de un psihic solid. Mușcatele roșii facilitează asociațiile de idei, cele vișinii stimulează intelectul, iar cele albe adună energiile pozitive.

Pentru că înfloresc toată vara, nu au nevoie de o îngrijire deosebită, sunt relativ ieftine și rezistente la vânt, mușcatele au devenit plantele decorative perfecte și pentru terase sau grădini.

Deși este o plantă robustă, care nu are nevoie nici în sezonul rece de o atenție deosebită, trebuie totuși să țineți cont de câteva sfaturi care să vă garanteze că vă puteți bucura și pe viitor de explozia de culoare a mușcatelor.

Pregătirea acestor plante pentru sezonul rece trebuie să debuteze încă din toamnă, când trebuie rupte buchetele de flori, pe masură ce se usucă.

Mușcata se va uda în timpul iernii o dată pe săptămână deoarece pământul este bine să fie menținut uscat. Dacă planta este udată excesiv, poate apărea un tip de parazit la rădăcina plantei și tulpina și rădăcina mușcatei pot putrezi.

Pământul din ghiveci trebuie să fie foarte bogat în nutrienți. Este bine să fie utilizat pământ de grădină, amestecat cu nisip și turbă.

Mușcata nu rezistă la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius, iar luminozitatea nu contează foarte mult pentru această plantă.

Mușcatele nu se taie, se ciupesc. Acest ciupit determină o înflorire mai abundentă și se poate face de 2-3 ori pe an, rupându-se vârful lăstarilor. Tot pentru a stimula înflorirea este bine să rupi florile uscate.
Dacă vrei ca în vară să ai o explozie de flori este bine ca iarna să permiți mușcatei să intre în repaus.

Dacă veți ține cont de aceste sfaturi, mușcatele vă vor recompensa, anul viitor, cu o cascadă de flori!