-

Skygarden-ul asiatic, podul transformat de un primar ambiţios într-o minunată grădină suspendată

Nu mai este un mister faptul că asiaticii sunt printre cei mai ambitioşi oameni din lume, în sensul bun şi constructiv al cuvântului. Dacă în mintea lor se naşte o idee, atunci acestia îşi concentrează toate resursele şi toată energia, la care adaugă imaginaţie cât cuprinde pentru a o transforma în proiect si a o pune în practică.

Aşa a luat naştere şi proiectul podului-grădina din Seoul, care, graţie ambiţiei edilului, a transformat în numai doi ani un pod ce leagă câteva artere principale de gara principală a oraşului, într-o spectaculoasă grădină.

Vechiul pod și împrejurimile sale au fost aduse la viață prin "biblioteca" de 24.000 de plante, ce aparţin tuturor speciilor indigene şi sunt dispuse în funcție de alfabetul coreean. Atunci când plantele devin prea mari, ele pot fi vândute și înlocuite. În felul acesta „biblioteca” de plante din grădina suspendată, aşa cum a numit-o arhitectul-creator, se transformă într-o pepinieră.

Astfel, coreeni se pot se pot lăuda cu unul dintre cele mai frumoase poduri din lume. De altfel, aceştia mai au un motiv de mândrie, un alt pod spectaculos în Seoul, cunoscut sub denumirea de „podul fântână”, unic în lume pentru spectacolul de lumini cu care îi încântă pe trecători.

Te-ar mai putea interesa si:

Podul lui Dumnezeu şi legendele sale

Templul Taj Mahal și secretul grădinii sale (VIDEO)

Abația de la Melk - locul unde liniștea și grandoarea își dau întâlnire