-

IVIDEO: Amplu exercițiu care învață ce trebuie făcut dacă un ASTEROID lovește Terra

Autoritățile americane au organizat un amplu exercițiu pentru situații de urgență, în cazul de față fiind vorba despre o posibilă coliziune a unui asteroid cu Pamantul, a anunțat Space.com, citând Agenția spațială NASA.


Antrenamentul a fost organizat din initiativa NASA si a Agentiei federale americane pentru situatii de urgenta (FEMA). La actiune au participat inclusiv laboratoarele nationale, marile centre stiintifice si tehnologice, care intra in structura Ministerului energiei, dar si Pentagonul prin fortele militare aeriene.

In cadrul exercitiului a fost testat gradul de pregatire a diferitelor structuri la operatiuni comune in situatii extreme, au fost repetate actiuni de prevenire a panicii si de protejare a oamenilor de consecintele catastrofei.

Potrivit scenariului, un asteroid cu dimeniuni se 100 pe 250 de metri loveste Terra in 20 septembrie 2020, impactul fiind resimtit cu precadere in partea sudica a Californiei sau in imprejurimi.

Potrivit noului sef stiintific al NASA, Thomas Zurbuchen, pericolul unui dezastru este cat se poate de real, dar, spre deosebire de orice alt moment din istorie, astazi omenirea se poate pregati pentru a indulci urmarile.

 

Sursa: incomemagazine.ro