-

Și omenii mari sunt oameni: Actorul care și-a vândut și răscumpărat cel mai bun prieten

Dacă ieri vă povesteam despre un star francez, astăzi mergem dincolo de ocean pentru a descoperi lucruri mai puțin știute despre un actor care, la 71 de ani, mai ține încă capul de afiș al filemlor de acțiune americane. Este cel care va rămâne în istoria cinematografiei pentru personajul legendar pe care l-a creat și căruia i-a dat viață: Rocky, boxerul.

“O dată în viaţă eşti obligat să te zbaţi pentru o şansă la nemurire. Dacă nu o faci, trăieşti degeaba” – a spus la un moment dat Sylvester Stallone, citat de publicația on line Metropolis. Actorul născut în 1946, la New York, a împlinit 71 de ani.

Stallone s-a lăsat de facultate ca să devină actor, dar rolurile s-au lăsat aşteptate. A obţinut câteva roluri în piese de „teatru de avangardă” şi a apărut chiar şi într-un film semi-erotic. Pentru a se întreţine, a lucrat ca ajutor de bucătar, vânzător de peşte şi uşier la un cinematograf. În anii ’80 a devenise unul din „cel mai bine plătiţi actori din istorie”.

Puțini știu însă că din cauza nepriceperii doctorului care a asistat la nașterea sa, Stallone s-a născut cu partea stângă a feţei paralizată. Nefericitul incident i-a afectat vorbirea, fapt ce făcea aproape imposibilă o viitoare carieră în actorie.

Când a venit în New York pentru a deveni actor, nimeni nu vroia să-l angajeze. La un moment dat, Stallone a dormit timp de trei săptămâni pe peronul autogării din New Jersey din cauza lipsei banilor.

Stallone mai avea în cont doar 106 dolari când proiectul său, “Rocky” (1976), a primit undă verde de la producă’torul Irvin Winkler.

Lucrurile au luat o întorsătură urâtă în momentul în care actorul a fost nevoit să-şi vândă câinele unui străin, cel mai loial companion, cu doar 25 de dolari. A fost momentul care l-a doborât.

Imediat ce a intrat în posesia banilor pentru „Rocky”, Stallone a cheltuit 15.000 de dolari pentru a da de urma câinelui său, care apare şi în film.

Autor: Anamaria Ionescu