-

Ce se întâmplă în corp atunci când simţi „fluturi în stomac“?

Corpul reacţionează în momentul în care avem o anumită trăire, indiferent că este o acţiune clară, concretă sau o stare mai confuză. Reacţiile şi emoţiile au un corespondent în corp în interior sau în exterior.

Emoţiile, indiferent că e vorba de bucurie, de tristeţe, de furie, de dezgust, se metabolizează în corp într-un fel anume. Senzaţia de gol în stomac este asociată cu frica, panica, tristeţea pe când "fluturii în stomac" sunt exact opusul acestei stări, fiind asociată entuziasmului, bucuriei, exaltării.

Specialiştii spun că “fluturaşii în stomac” sunt nişte manifestări ale unor emoţii foarte puternice şi pozitive. Vinovată de această stare este oxitocina, substanţa secretată de corpul nostru.

Senzaţia de bine şi fericire, bucuria de a te găsi pe aceeaşi lungime cu altcineva, nevoia de a fi împreună cu celălalt cât mai mult timp sunt “simptomele” care te fac să crezi că iubeşti şi vrei să menţii această fericire pe timp cât mai îndelungat.

Fie că apare înaintea unui discurs public, a unei prezentări sau în timpul primelor declaraţii de iubire, senzaţia de fluturi în stomac este un mecanism normal al organismului.