-

Cât cântărește tot ce a construit omul pe Pământ?

Un grup de geologi de la Universitatea Lester, din Marea Britanie, a stabilit că tehnosferă-partea biosferei transformată de om-cântărește aproximativ 30 de trilioane de tone.

Oamenii de știință au luat în calcul clădirile rezidențiale și industriale, imobilele cu destinație economică și comercială, computerele, smartphone-urile și multe alte obiecte de proveniență artificială.

In articolul publicat in revista Anthropocene Review, cercetatorii afirma ca pe fiecare metru patrat din suprafata Terrei revin 50 de kilograme de materiale antropogen.

Masa tehnosferei este mai mare decat cea a biomasei (materia formata din toate organismele vii) si care se ridica la aproape 2,5 trilioane de tone. Cu timpul, unele dintre creatiile omului, in special cele abandonate din diferite motive, se vor distruge sub influenta conditiilor atmosferite, transformandu-se in "technofossils",

Geologii considera ca numarul anumitor tipuri de fosile de natura tehnologica, diferite ca forma si textura, ar putea atinge in jur de un miliard. Mult mai mult decat numarul al speciilor de organisme care traiesc in prezent (aproximativ 8,7 milioane).

Sursa: incomemagazine.ro