-

Iată ce trebuie să știi dacă reușești să citești acest mesaj!

Astfel de imagini circulă peste tot pe internet și dau mari dureri de cap pentru multe persoane. Dacă ai o minte puternică și o inteligență care este peste medie, cu siguranță și tu vei reuși.

Chiar și texte scrise altfel au același scop.

Oamenii de știință susțin că destul de multe persoane reușesc să descifreze astfel de mesaje, așadar nu trebuie să fii un geniu.

Ceea ce este interesant este faptul că astfel de mesaje odată ce sunt citite activează partea creierului care este răspunzătoare de numere. Pe de ală parte, cifrele sunt procesate ca fiind litere, iar acest lucru se datorează asemănării formei lor.

Așadar, în timp ce vei citi mesajul, nu vei face difereță așa mare între cifre și litere, datorită faptului că tu te așepți ca acestea să fie toate litere, lucru susținut de către Andoni Duñabeitia, un specialist al funcțiilor cognitive.

Pentru creier nu este un număr introdus în cuvânt, ci doar o literă care a fost scrisă incorect sau într-un mod mai ciudat. Acest lucru nu este unul inovator, gândește-te și la vremurile când comunicai prin intermediul Hi5-ului sau a Messenger-ului, unde foarte multe persoane scriau amestecând cifre cu litere, dar doar pentru a părea interesante.

Destul de interesant nu-i așa?!

Sursa: yve.ro