-

Tabieturile comune - deliciu şi capcană

Când relaţia este la început, apariţia unor tabieturi comune e semn că iubirea s-a sudat, că nu mai trage unul hăis şi altul cea, ca fiecare şi-a asumat faptul că nu mai e nici sufleteşte, nici social de capul lui.

Însă, pe măsură ce trec anii, bebeluşul-rutină creşte şi se transformă într-un adult duşmănos şi prost educat. Aceleaşi preocupări zilnice, aceleaşi poziţii de sex, aceleaşi motive de ceartă. Şi fiecare zi care seamănă leit cu cea dinaintea ei adânceşte prăpastia căscată, în timp, între doi oameni care odată şi-au jurat că nimeni şi nimic nu-i va despărţi.

Ideal ar fi să nu lăsăm niciodată dragostea să lâncezească, să se aşeze prea rapid într-o matcă a delăsării şi a lipsei de iniţiativă, dar nici să stăm toată ziua-bună ziua încrâncenaţi în dorinţa de a condimenta cu noutăţi existenţa partenerului nu face bine relaţiei.

Soluţia? Calea de mijloc: şi rutină, şi elemente de noutate.

Din când în când, rupeţi ritmul

Sigur, şi în cuplul vostru există lucruri pe care le faceţi numai împreună şi altele pe care le duceţi la bun sfârşit doar separat! De exemplu, mersul la supermarket sâmbătă: tu te strecori cu dexteritate printre rafturi, foarte încântată de achiziţiile pe care le faci, iar el se sprijină plictisit de cărucior, uitându-se din cinci în cinci minute la ceas.

E limpede că trebuie schimbat ceva: cel mai bine e să luaţi doua cărucioare, să se plimbe fiecare pe la ce raioane doreşte şi să vă întâlniţi după un anumit timp la casa ori la ieşirea din magazin. Încercaţi să schimbaţi din când în când chiar şi traseele pe care le faceţi mereu cu maşină către serviciu, şcoala copiilor, bunici.

Orice rupere de ritm sau schimbare de decor e bine-venită. Iar când vine vorba de făcut dragoste, amintiţi-vă ce pasionali şi inventivi eraţi la începuturile relaţiei. Soluţii de redresare a unei situaţii monotone se găsesc tot timpul, trebuie doar să vreţi.

Citeste continuarea pe monitorul.ro