-

De ce nu trebuie să purtăm bijuterii din aur!

Specialiștii canadieni au ajuns la concluzia că aurul și bijuteriile din aur pot provoca dezvoltarea unor afecțiuni psihice, inclusiv depresia. In opinia oamenilor de stiinta din Canada, aceste accesorii stimuleaza anumite procese din creierul uman, incetinind, totodata, schmbul de substante in organism.

Prezenta unor astfel de bijuterii intaresc starile emotionale, dar in speciale pe cele cu caracater negativ.

S-a ajuns la aceasta concluzie pe baza rezultatelor obtinute in cursul unui experiment la care au participat mai multe mii de persoane. Printre acestea si unii care nu isi scoteau niciodata podoabele din aur.

Cei care au afisat indiferenta la sclipirea metalului galben s-au dovedit mai plini de viata, mai optimisti si mai rezistenti la stres.

In plus, au afirmat cercetatorii canadieni, aurul are darul de a "fura" din energia celor care-l poarta. Prin urmare, expertii nu recomanda ca bijuteriile din aur sa fie purtate o perioada indelungata.

In schimb, expertii canadieni nu au gasit nici un fel de efecte negative in cazul argintului. Dimpotriva, au subliniat ei, argintul are capacitatea de a calma sistemul nervos si "alunga" durerile de cap.

Sursa: incomemagazine.ro