-

Vești proaste despre „extincția Pământului” vin chiar de la oamenii de știință. Ce trebuie să știm despre Sfârșitul Lumii

În pragul LUNII DE SÂNGE - fenomen uluitor despre care unii zvoneri spun că ar prevesti chiar... Sfârșitul Lumii, revin în actualitate și alte idei din aceeași categorie - a extincției vieții pe planetă sau chiar a planetei însăși, unele dintre acestea fiind vehiculate chiar de către oamenii de știință.

D, nu e un simplu zvon, o rumoare, o profeție, ci o... predicție științifică, pentru că ei, oamenii de știință, au descoperit o nouă ameninţare la adresa vieţii pe Pământ.

Totul pornește de la... compoziția universului. Materie cosmică, găuri întunecate, lumi care se înghit unele pe altele...

Se estimeaza ca Universul e format din materie intunecata in proportie de 27%, ea fiind ca un fel de "adeziv" care tine totul laolalta.

Ce blestem pândește Pământul? Ce ne spun oamenii de știință?

Conform unui nou studiu, cantitatea de materie intunecata e posibil sa scada, intrucat e "consumata" de energia inturncata. Daca intr-adevar este asa, atunci ne vom confrunta cu probleme serioase intr-un viitor destul de apropiat.

Nici materia intunecata si nici energia nu emit, reflecta ori absorb lumina, iar asta inseamna ca nu pot fi detectate direct cu ajutorul unei tehnologii existente. Tocmai de aceea este dificil de studiat si testat natura lor.

Astronomii le studieaza indirect, pe baza structurii Universului si a influentei gravitationale. In urma cu aproximativ 20 de ani, o descoperire - premiata cu Premiul Nobelpentru Fizica - a aratat ca marirea Universului nu este nici constanta, nici nu incetineste, ci e accelerata.

Acum insa, s-a descoperit ca materia intunecata se 'ineaca" in energia intunecata intr-un mod care nu poate fi explicat.