-

CineSat, Festival de film românesc în Argeș

În comuna Lerești din județul Argeș va avea, în perioada 8 – 13 august, o nouă ediție a Festivalului de Film CineSat, transmite corespondentul Radio România Antena Satelor, Constantin Pașol.

Ajuns la cea de a doua ediţie, festivalul propune iubitorilor celei de-a 7-a arte să parcurgă 36 de ani de cinematografie românească prin intermediul proiecţiei a 13 scurt şi lung metraje, având alături invitaţi de onoare.

Amintim aici pe: Dorel Vișan, Mircea Diaconu, Horațiu Mălăele, Dan Pița, Șerban Marinescu, Nicolae Mărgineanu, Maria Ploae, Lucia Hossu Longin, Dan Necșulea, Elisabeta Bostan, Izabela Bostan, Laurențiu Damian, Doru Nițescu, Mihai Constantinescu, Bogdan Ficeac, Cătălin Mitulescu, Ada Condeescu, Viorel Costea, Manuela Cernat, Vlad Păunescu, Oana Păunescu, Titus Vîjeu, Carmen Tripăduș, Cătălin Saizescu, Cristina Iacob.

CineSat, Festival de film românesc în Argeș

Pe lângă proiecția de film, realizată atât în sala Ateneului “Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu” cât și în aer liber, spectatorii au posibilitatea de a discuta cu cineaștii și de a participa la întâlniri cu marii artiști ori la spectacole cu Dorel Vișan și Horațiu Mălăele.

De asemenea, se va lansa “CinemaDorit”, viitoare secțiune a Festivalului CineSat, proiect ce vizează angrenarea elevilor în arta cinematografică printr-un concurs de filme de scurt metraj și de lung metraj, realizate de aceștia.

Un alt moment important al CineSat este inaugurarea Cinematografului “Elisabeta Bostan” urmând ca în fiecare sfârșit de săptămână, în sala Ateneului din Lereşti să fie proiectate pelicule valoroase din cinematografia românească, pentru publicul larg, dar mai ales pentru elevi.

Se va pune accent pe marile ecranizări ale romanelor și nuvelelor din literatura română, pe filme și documentare istorice de interes educațional, invitați fiind elevii și profesorii școlilor din Muscel.

Proiecțiile vor fi urmate de discuții libere pe tema subiectului, transformând întâlnirea într-un amplu proces educativ.