-

Lacul celor 1000 de insule – un loc transformat de oameni și metamorfozat de natură (VIDEO)

Lacul Qiandao din provincia Zhejiang, China este un loc unic în lume, care atrage atenția și privirile datorită atât priveliștilor fascinate, cât și istoriei sale.

Lacul adăpostește în adâncuri 1078 insule, de dimensiuni diferite, a căror suprafață este acoperită de păduri în proporție de 81% , coferindu-i peisajului o frumusețe extremă. Vegetația luxiriantă fac ca zona să se bucure de o faună deosebită, unde se bucură de viață aproximativ 60 de specii de animale și 90 de specii de păsări, vedetele ecosistemului fiind păsările exotice și maimuțele.

Locul este cunoscut în întreaga lume nu numai datorită spectaculozității peisajului, ci și istoriei lui. Fascinant este faptul că lacul își datorează apariția implicării omului. Acesta s-a format în anul 1959, după ce aici a fost construită o centrală hidroelectrică, prima de acest gen din țară, la acea vreme.

În urma acestei intervenții de proporții asupra naturii, au fost mutate de aici 1300 de sate, iar 20.000 de hectare de teren agricol au fost inundate.

Descoperirea care zace pe fundul lacului, dau istoriei locului o greutate aparte și fac din acest loc unul de-a dreptul impresionant. În anul 2002, în partea de jos a lacului au fost descoperite două dintre cele mai vechi orașe din lume: Shi Cheng și He Cheng.

Shi Cheng a fost ridicat acum mai bine de 1300 de ani, în anul 621 d.Hr. în timpul dinastiei Tang și a fost un important centru politic, economic și cultural. He Cheng este și mai vechi, fiind întemeiat în anul 208 d.Hr. în timpul dinastiei Han. Împreună cu aceste două valoroase vestigii, au mai fost înghițite de ape alte 27 de orașe și 1377 de sate, iar 290.000 de oameni au fost relocați.

Un alt lucru care fascinează cu privire la "Lacul celor 1000 de insule" este apa, care este unică prin transparența sa extraordinară. Proprietățile deosebite ale apei au dat naștere unei surse de apă minerală, al cărui brand este binecunoscut în China.

Dimensiunile lacului sunt impresionante. Acesta are 573 de kilometri pătrați, o adâncime medie de 26 metri și o adâncime maximă de 120 metri și o capacitate de 17,8 kilometri cubi. Suprafața ocupată de insule măsoară 86 de kilometri pătrați.

Fiecare insulă de pe lac are propriul nume și propriile atracții. Urcatul pe dealurile de pe aceste mini-insule exotice oferă panorame fascinante, care ne fac să ne minunăm încă o dată de puterea naturii, care poate transforma locuri distruse de omenire în adevărate comori naturale.