-

Un leac incredibil: afinata are efect asupra creativității. Băută cu măsură...

Afinele sunt fructele cu cel mai evident efect asupra metabolismului glucozei, prin conţinutul în mirtilină, numit şi insulină vegetală, care scade concentraţia de glucoză din sânge. Totodată, mirtilina din afine se combină în sânge cu unii compuşi simpli, rezultând alţi produşi din categoria acizilor, ce ajung în ţesutul nervos al creierului.

Aceşti acizi simpli, derivaţi din transformarea mirtilinei din afine, acţionează asupra unor zone din creier implicate în percepţia concentraţiei de glucoză sangvină.

În cele din urmă, efectul este creşterea capacităţii creierului de a da comenzi pentru reglarea hormonală a absorbţiei de glucoză sau eliminarea acesteia din sânge.

Cura de afine este recomandată şi pentru probleme legate de metabolismul grăsimilor, unele principii active din pulpa fructului acţionând asupra mecanismelor hormonale şi hepatice de monitorizare a producţiei şi depunerilor de substanţe grase. Astfel, unii compuşi ai aniocianidelor, substanţe care dau culoarea albastră afinelor, cresc capacitatea de reacţie a celulelor grase la hormonii tiroidieni. Ca urmare, chiar dacă tiroida produce hormoni în mod normal, aceste substanţe din afine fac ca celulele grase de sub derm să fie mai receptive şi să hidrolizeze grăsimile. În realitate, compuşii din afine amplifică semnalul dat de hormonii tiroidieni, semnal care activează enzimele ce descompun grăsimile pielii. Aceasta are drept consecinţă reducerea cantităţii de grăsimi acumulate sub piele, grăbind slăbirea în cazul unui consum ponderat. Pentru a ne folosi de afine într-o dietă, specialiştii recomandă consumul a 50-70 g afine înaintea mesei de prânz. Cura trebuie să dureze minimum 18 zile şi maximum 35, iar în timpul curei trebuie să evităm consumul de fructe bogate în vitamina B, precum bananele şi perele.

Afinata are efect benefic asupra creativităţii. Afinata conţine peste 80% din compuşii prezenţi în fructul proaspăt de afine, fiind recomandată în aceleaşi afecţiuni ca şi afinele, însă mai puţin la cei cu probleme hepatice sau cu tendinţa de consum alcoolic în exces. În curele de slăbit se recomandă a se consuma afinată în timpul mesei de seară şi în niciun caz după masa de seară sau la orele amiezei.

Afinata conţine însă unii compuşi de fermentaţie cu efect benefic asupra creativităţii, intuiţiei şi inventivităţii. Un consum de sub 100 ml o dată la 3-4 zile poate avea însă un deosebit efect benefic asupra imaginaţiei şi creativităţii. Acest lucru nu se petrece nicidecum datorită alcoolului etilic, ci a unor alţi alcooli, netoxici, care cresc activitatea electrică a unor zone din scoarţa cerebrală. Dimpotrivă, dacă bem zilnic peste 60 ml afinată timp de 40 de zile, sau ne îmbătăm periodic cu o astfel de licoare, unele zone din creier pot fi afectate ireversibil de alcoolul etilic, ca şi în cazul consumului oricărei tării.

Afinata are efect benefic asupra creativităţii
Afinata conţine peste 80% din compuşii prezenţi în fructul proaspăt de afine, fiind recomandată în aceleaşi afecţiuni ca şi afinele, însă mai puţin la cei cu probleme hepatice sau cu tendinţa de consum alcoolic în exces. În curele de slăbit se recomandă a se consuma afinată în timpul mesei de seară şi în niciun caz după masa de seară sau la orele amiezei.
Afinata conţine însă unii compuşi de fermentaţie cu efect benefic asupra creativităţii, intuiţiei şi inventivităţii. Un consum de sub 100 ml o dată la 3-4 zile poate avea însă un deosebit efect benefic asupra imaginaţiei şi creativităţii. Acest lucru nu se petrece nicidecum datorită alcoolului etilic, ci a unor alţi alcooli, netoxici, care cresc activitatea electrică a unor zone din scoarţa cerebrală. Dimpotrivă, dacă bem zilnic peste 60 ml afinată timp de 40 de zile, sau ne îmbătăm periodic cu o astfel de licoare, unele zone din creier pot fi afectate ireversibil de alcoolul etilic, ca şi în cazul consumului oricărei tării.