-

Legile draconice care au transformat Singapore în cel mai curat oraş al planetei

De ani întregi, Singapore deţine titlul de cel mai curat oraş din lume, ceea ce este poate de aşteptat, dat fiind că există o lege, de exemplu, care îi pedepseşte pe cei care nu trag apa la toaletă. Motivul pentru care toaletele publice din Singapore sunt de o curăţenie exemplară se datorează lui Lee Kuan Yew, primul dar nu şi cel mai popular prim-ministru al acestei ţări. Kuan Yew a ajuns la putere în 1959 şi a rămas în funcţie timp de 31 de ani. Când Singapore a devenit stat independent în 1965, capitala sa nu era decât un port sărac şi murdar de la marginea lumii a treia.

Contribuţia lui Kuan Yew este considerată decisivă pentru uimitoarea sa transformare ulterioară într-unul din oraşele cu cea mai prosperă şi profitabilă economie din lume.

Kuan Yew a implementat o serie de reforme care erau menite să transforme ţara într-un loc cât mai atractiv şi mai prosper.

Legislaţia anticorupţie a devenit foarte drastică, funcţionarii publici au primit salarii foarte bune pentru a fi încurajaţi să contribuie la aplicarea legilor şi la progresul economic, companiile străine au fost invitate să-şi deschidă filiale în Singapore pentru a crea locuri de muncă şi pentru a întări cooperarea internaţională.

Legile draconice care au transformat Singapore în cel mai curat oraş al planetei

Politica construirii de locuinţe a făcut ca oraşul să crească rapid, iar legislaţia de mediu a devenit o prioritate. Au fost plantaţi mii de copaci, cursurile de apă – până atunci murdare şi neregularizate – au fost curăţate şi modernizate.

Kuan Yew era atât de hotărât să construiască un oraş curat încât a promis că îi va găsi pe cei care îl vor împiedica să realizeze acest vis şi îi va împuşca personal.

Citeste continuarea pe rador.ro