-

Americanul care a făcut publice lumii întregi parolele de Wi-Fi din aeroporturi

Aflați în aeroport, mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema lipsei conexiunii cu internetul, atunci când aveam mai mare nevoie de acesta. Problema se datorează faptului că, deși dețin rețele puternice de Wi-Fi, majoritatea aeroporturilor lumii nu fac publice parolele de acces către acestea.

De această disfuncționalitate s-a lovit și programatorul Anil Polat din Statele Unite, care, bazându-se pe inventivitate și pe cunoștințele sale de IT, a reușit să rezolve această problemă, spre mulțumirea tuturor călătorilor.

Aflat pe drumuri de șase ani, scopul americanului este să vadă fiecare țară a lumii. România este una dintre cele 80 de țări bifate de american în periplul său.

În călătoriile sale, bloggerul a avut nevoie de internet în cea mai mare parte a timpului, iar orele pe care le petrecea în aeroporturi erau momente numai bune în care să lucreze. Această nevoie a dat naștere unei idei, pe care călătorul a pus-o în aplicare și anume crearea unei hărți interactive cu parolele Wi-Fi din aeroporturile lumii.

Momentan, această hartă conține în jur de 130 de parole care sunt actualizate în timp real de către alți călători, de piloți și alte surse credibile. Ba mai mult, poți găsi informații despre locul din aeroport unde semnalul la internet este cel mai bun.

Spre exemplu, rețeaua din aeroportul Herni Coandă din București se numește TakeOff și are parola vodafone123, iar cea din Corfu apare sub numele de Civil_Aviation7 și se conectează automat.