-

VIDEO: Hoteluri inedite la vederea cărora rămânem fără cuvinte

Ce spuneţi de o vacanță într-o farfurie zburătoare sau într-o capsulă subacvatică, admirând lumea peștilor tropicali și a coralilor? Sau poate într-un regat de gheață sau chiar într-un far? Vă prezentăm câteva hoteluri incredibile, în care şederea poate deveni o aventură de neuitat.


Attrap’Reves, Alpes de Haute Provence, Franța

Oaspeții acestui hotel se pot bucura de cazare în bule realizate din material elastic transparent, care în timpul zilei împiedică pătrunderea razelor ultraviolete, iar noaptea oferă protecţie împotriva insectelor și umidităţii.

 

 

Covorul ce imită iarba și telescopul constituie un plus de confort. Costul unei nopţi de cazare la acest hotel porneşte de la 139 euro.

The Manta Resort, Insula Pemba, Tanzania

Pare o cameră a unui hotel normal de spa la malul mării, însă este o căsuţă plutitoare cu o cameră subacvatică. „Underwater Room” este situată la 250 de metri de mal.

 

În partea superioară a construcţiei exotice, ziua se poate sta la soare savurând un cocktail, iar noaptea se pot admira stelele de pe cer. Iar în dormitorul subacvatic, pe ferestrele mari poate fi urmărită viața peștilor, meduzelor și calamarilor.

O zi de şedere în Underwater Room costă circa 1.000 de euro.

Poseidon Undersea Resort, Fiji

Acest hotel neobișnuit are 74 de camere, din care 25 sunt subacvatice, aflate la o adâncime de 15 metri. Camerele subacvatice au forma unor capsule de 50 de metri pătraţi conectate între ele printr-un coridor.

 

 

În cameră, oaspeții hotelului pot admira relaxaţi viaţa marină. Pentru aceasta trebuie doar să aprindă lumina specială, care atrage vieţuitoarele din lumea subacvatică.

Preţul cazării într-o astfel de cameră este de 15.000 de dolari de persoană pentru 6 nopţi.

Arctic TreeHouse Hotel, Rovaniemi, Finlanda

Hotelul arctic este format din apartamente de lux situate chiar sub coroana copacilor şi are o amplasare ideală pentru cei care doresc să admire luminile nordice și să viziteze satul lui Moș Crăciun. Costul cazării porneşte de la 850 de euro pentru 2 zile.

Jumbo Stay, Stockholm, Suedia

Boeingul 747-212B (Jumbo Jet), care în 2002 a aparţinut unei companii aeriene suedeze, a fost transformat în anul 2008 într-un hostel şi amplasat la intrarea în aeroportul Arlanda din capitala suedeză.

Acesta are 29 de camere, iar cea mai scumpă se află în cabina piloţilor, pentru că aceasta oferă o vedere panoramică spre aeroport. Preţul unei nopţi de cazare aici este de circa 136 de euro.

Citeste continuarea pe rador.ro