-

Trenuri pentru care oamenii aşteaptă cu lunile ca să călătorească cu ele

Ca să te plimbi cu unele trenuri nu este chiar atât de simplu. Biletele de călătorie la acestea sunt extraordinar de scumpe comparativ cu alte trenuri, dar rezonabile dacă este vorba de cea mai memorabilă aventură a vieţii.

De asemenea, iubitorii de aventuri sunt nevoiţi să aştepte cu lunile că să prindă un loc în aceste trenuri, o parte din ele circulând doar o singură dată pe an.

1. ORIENT EXPRESS

Acest tren a devenit o sursă de inspirație și locul acţiunilor din romanele lui Graham Greene, Sidney Sheldon, Ian Fleming și Veronica Henry. Iar majoritatea oamenilor îl cunosc datorită romanului „Crima din Orient Express” de Agatha Christie.

Se spune că un incident similar a avut loc în anul 1929, atunci când trenul a fost prins într-o furtună de zăpadă. Orient Express a început să circule în anul 1883 între Istanbul şi Paris. Acesta este primul traseu feroviar care uneşte Occidentul de Orient.

Iar Orient Express este primul tren în care în fiecare compartiment a apărut o încăpere cu apă caldă și rece. La bordul trenului Orient Express este interzisă purtarea bluejeans-ilor, iar luarea cinei în vagonul restaurant necesită un cod vestimentar strict: rochii de seară, smokinguri şi papioane.

Din anul 1977, când trenul a fost scos de pe şine, vagoanele acestuia au fost cumpărate de James Sherwood, care a plătit alte 16 milioane de dolari pentru a reconstrui şi a repune în circulaţie 35 de noi vagoane în întreaga Europă.

Trasee recomandate: Londra-Veneţia, Veneţia-Paris, Bruxelles-Veneţia, Istanbul-Bucureşti-Budapesta-Veneţia

Preţul unui bilet porneşte de la 929 de lire sterline

2. EASTERN & ORIENTAL EXPRESS

Trenul Eastern & Oriental Express a fost construit în Japonia în anul 1973, pentru a uni Auckland de Wellington, în Noua Zeelandă. Două decenii mai târziu, designerii care au lucrat la Orient Express l-au transformat complet, reconstruind trenul în stilul colonial al anilor 1920.

Acum, trenul de pasageri Eastern & Oriental Express, care seamănă cu un hotel de cinci stele, circulă din Singapore, prin Malaezia, până la Bangkok.

Citeste continuarea pe rador.ro